Esenler'de sokaÄŸa çıkma yasağına devam

Güncelleme Tarihi:

Esenlerde sokağa çıkma yasağına devam
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 04, 2002 12:07

İstanbul Esenler'de çıkan olayların yatışmaması üzerine, gece uygulanan sokağa çıkma yasağının, gerginlik sona erene kadar devam edeceği açıklandı. Olaylarda 104 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Önceki gece İstanbul'un Esenler İlçesi'nin Karabayır Mahallesi'nde "Romanlar" ile Siirtli oldukları belirtilen iki grup arasında çıkan kavganın ardından gerginlik bugün de devam ediyor.

Esenler Kaymakamı Ali Gün, Karabayır Mahallesi`nde yaşanan olaylar sonrası tansiyonu düşürebilmek için gece sokağa çıkma yasağını birkaç gün daha uygulamak durumunda olduklarını söyledi.

YASAÄžIN UYGULANACAÄžI SOKAKLAR

Bu akşam saat 18.00`de başlayıp yarın saat 06.00`da sona erecek sokağa çıkma yasak, Karabayır Mahallesi`ndeki 682 ile 699, 722 ile 729 arası ve 2 çıkış sokağında uygulanacak.

Olayların yaşandığı Sakarya Caddesi`ne gelerek basın mensuplarına bir açıklama yapan Kaymakam Ali Gün, olayın bir alacak verecek meselesinden kaynaklandığını belirterek, ``Adi bir olay. Siyasi yönü yok`` dedi.

'KÜLTÜR ÇATIŞMASI DEĞİL'

Haberin Devamı

Ortada iki ayrı grubun olmadığını ve kültür çatışması yaÅŸanmadığını söyleyen Gün, çatışmanın da grup psikolojisinin yarattığı bir olay olduÄŸunu bildirdi.Â

Özellikle belli yaşa ulaşmış aile büyüklerinden bu tür olaylara meyilli gençleri frenlemelerini isteyen Gün, şu an mahallede durumun sakin olduğunu ve her türlü tedbirin alındığını ifade etti.

Gece sokağa çıkma yasağının tamamen kaldırılmadığını belirten Esenler Kaymakamı Ali Gün, ``Tansiyonu düşürebilmek için gece sokağa çıkma yasağını birkaç gün daha uygulamak durumundayız`` diye konuştu.

Tansiyon düştüğünde durumun değerlendirilerek sokağa çıkma yasağının kaldırılacağını ifade eden Gün, gözaltı sayısı konusunda kesin bir rakam veremediğini, ancak olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 12 kişinin de yaralandığını söyledi.

Olaylara karışan vatandaşların hepsinin mal-mülk sahibi olduğunu anlatan Gün, şöyle konuştu:

``Kimseyi yerinden yurdundan atmak mümkün değildir. O halde vatandaşlar, kardeşçe, dostça yaşamanın yollarını kendileri bulacak. Dostça ve kardeşçe yaşamak zorunda olduklarını benimseyecekler. O nedenle birbirleriyle barışık olarak yaşayacaklardır.``

104 KİŞİ GÖZALTINDA

Gerginliğin sürdüğü mahallede dün çıkan kavgada Nusret Özcan (38) öldü, 17 kişi de yaralandı, bu olaya ilişkin olarak 104 kişi de gözlem altına alındı.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, bölgede yapılan uygulamalar sonucu 3 tabanca, 5av tüfeği ve 10 adet mermi ele geçirildiğini kaydetti.

ÖZDEMİR İNCELEMELERDE BULUNDU

Ä°stanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, aynı mahalle sakinlerinin silah, taÅŸ, sopa ve molotofkokteylili kavgalarına sahne olan Esenler'de incelemelerde bulundu.Â

Gece sokaÄŸa çıkma yasağı uygulanan Karabayır Mahallesi Sakarya Caddesi'ne gelen Özdemir, cadde boyunca yürüyerek, güvenlik önlemlerini gözden geçirdi. Polis yetkililerine bazı talimatlar da veren Özdemir, herhangi bir açıklama yapmadan bölgeden ayrıldı.Â

BASIN YAKLAÅžTIRILMIYOR

Bu arada, olayların yaşandığı Sakarya Caddesi ve çevresinde yeni bir olay meydana gelmemesi için yoğun güvenlik önlemleri alan polis, bölgede görev yapan basın mensuplarını, güvenlik çemberi dışında tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!