Eşcinseller Taksim'de barış için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Eşcinseller Taksimde barış için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2011 21:05

TAKSİM’de toplanan bir grup eşcinsel, barış için Galatasaray meydanına kadar yürüdü. İstanbul Bağımsız Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel, avukat Eren Keskin de yürüyüşe destek verdi.

Haberin Devamı

Travesti, transseksüel, gay ve lezbiyenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, barış yürüyüşü yapmak için saat 18.00 sıralarında Taksim Meydanı’nda toplandı. İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Kadın Kapısı, Kaos GL, Pembe Hayat, Morel Eskişehir, İzmir Siyah Pempe Üçgen ve Koas GL adlı sivil toplum örgütleri tarafından desteklenen yürüyüşe, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun desteklediği İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve avukat Eren Keskin de katıldı. Taksim Meydanı’ndaki konuşmalarda söz alan avukat Eren Keskin, "Bugün aynı zamanda 12 Eylül askeri darbesinin yıl dönümünün öngünü. Aslında etnik kimlikler sadece 12 Eylül darbesi döneminde reddedilmedi. Bu ülke etnik kimlikler reddedilerek kuruldu. O nedenle de ötekileştirilen tüm kesimlerin birlikte mücadeleye ihtiyacı var. " dedi.

GÖKKUŞAĞI BAYRAĞI HER ŞEYİ ÖZETLİYOR


Keskin’in ardından kendisine söz verilen İstanbul Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, arkasında duran gökkuşağı rengindeki pankartı işaret ederek şöyle konuştu: "Bu gökkuşağı rengindeki bayrak her şeyi özetliyor. Ancak her renk bir arada olursa hayat güzel olur ve bizim ihtiyacımız olan da bu. Böylesi günlerde de barışın sesini daha fazla yükseltmeye ihtiyaç var ve yine böyle bir günde duyarlılık göstererek barışın sesini yükseltmek için sokağa çıkmanız biz BDP Milletvekilleri içinde oldukça anlamlıdır" dedi. Grup yapılan konuşmaların ardından ‘Savaşı durdurun’ yazılı pankart ve dev Gökkuşağı bayrağı açarak Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Grup, yürüyüş sırasında sık sık "Yaşasın halkların kardeşliği", "Öldürmeyeceğiz, ölmeyeceğiz. Kimsenin askeri olmayacağız", "Nefrete inat, yaşasın hayat" şeklinde sloganlar attılar. Yürüyüş sırasında oturma eylemi de yapan gruba milletvekilleri de eşlik etti.

BARIŞ ŞARKILARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ


Galatasaray Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından LGBTT bireyleri adına açıklamayı Ebru Kırancı yaptı. Kırancı, barış için sokaklarda olduklarını söyleyerek, "Ne acı ki bugün, barış umutlarının az da olsa canlandığı, müzakerelerin gizli ya da açık sürdürüldüğü bir dönemde yeniden savaş senaryoları devreye sokulmuştur. Üstelik 90’lı yılların insanlık dışı yöntemleri yeniden kullanılmaya başlanmaktadır. Son dönemde artan işkence, orman yakma ve şüpheli ölüm haberleri vahim ve endişe vericidir. Dahası barışın sözünü etmek dahi belli bedelleri göze almayı gerektirmektedir. Savaş çıkaran zihniyetle transseksüelleri öldüren, Kürtleri ve Türkler dışındaki diğer halkları yok sayan zihniyetle eşcinselleri inkar eden zihniyetin, Hrant Dink’in katiline yol verenle kadın cinayetlerine göz yuman zihniyet aynı. Kısacası yalnızca cephelerde değil, toplumun her alanına yayılmış bir savaş hali söz konusudur. Dünyanın tüm renkleriyle her seferinde daha da kalabalıklaşarak gökkuşağının altında barış şarkıları söylemeye devam edeceğiz" dedi.Yürüyüş basın açıklamasının ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!