"Esad rejimini Türkiye'den devirecek"

Güncelleme Tarihi:

Esad rejimini Türkiyeden devirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 09:32

Independent, Türkiye'ye sığınan ve Türk yetkililer tarafından korunduğunu söylediği Suriyeli Albay Riyad el Esad'ın, Beşar Esad rejimini devirmek için gerilla tipi saldırılar ve suikastlar planladığını belirtti.

Haberin Devamı

Esad rejimini Türkiyeden devirecek

 

Haberde, Albay el Esad'ın yeni kurulan Özgür Suriye Ordusu'nun komutanı olduğu belirtiliyor.

 

Justin Vela imzalı haberde, "Albay el Esad'ın Türk koruyucularının göz yummasıyla birlikte taraf değiştiren Suriyeli askerlerce kurulan bu güç, Beşar Esad rejimini askeri güç kullanarak devirmek istiyor" deniliyor. 

Albay el Esad, Independent'a verdiği mülakatta, "Bizi tepki göstermeye zorladılar. Suriye içinde örgütlenmiş haldeyiz. Bizler askeriz ve çalışıyoruz. Gücümüz yavaş yavaş artıyor" diyor. 

Albay el Esad, Suriye ve Türkiye arasında gidip gelen aracılar sayesinde Suriye'deki subaylarla koordine olduklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

 

'Suriyeli muhalif albay Türklerin korumasında'

 

Haberde, Riyad el Esad'ın Hatay'da Türk güvenlik görevlilerinin sürekli koruması altında yaşadığı kaydediliyor. 

Albay el Esad, stratejisini güvenlik yetkililerine karşı gerilla tipi saldırılar ve suikastların oluşturduğunu söylüyor. 

Ancak el Esad, geçen hafta öldürülen Suriye Müftüsü gibi, rejime yakın sivil isimlere karşı düzenlenen saldırıların sorumluluğunu üstlenmiyor. 

Şimdiye dek 200 bin kişilik Suriye Ordusu'ndan 10 ila 15 bin askerin taraf değiştirdiğini söyleyen Albay el Esad ayrıca, Suriye Ordusu'nda moralin düşük olduğunu ve gelecek haftalarda daha çok kişinin taraf değiştireceğini savunuyor. 

Independent'ın haberinde, Türkiye'nin geçen Cuma günü Suriyeli Kürt siyasetçi Meşal Temmo'nun öldürülmesini kınadığı da hatırlatılıyor. 

Gazete, Temmo'nun Türkiye sınırında bulunan Kamışlı'daki cenazesine 50 binden fazla kişinin katıldığını, bu kalabalığın üzerine ateş açılması sonucu da beş kişinin öldüğünü hatırlatıyor.

Haberin Devamı

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!