Erzurumlu çocukların ateşi normale döndü

Güncelleme Tarihi:

Erzurumlu çocukların ateşi normale döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 12:39

ERZURUM’UN Tekman ilçesine bağlı Karlıca Köyü’nde 15 gün içinde 4 çocuğun ölmesinin ardından, köye giden sağlık ekiplerinin hastaneye sevkettiği 10 bebek ve çocuğun tedavisi sürüyor. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaca, “Çocuklar şu anda gözetim altında. Ateşleri normale indi“ dedi.

Kuş gribi korkusu yaratan Karlıca Köyü’ndeki çocuk ölümleri üzerine, köyde yüksek ateş ve kusma belirtileri olan 10 bebek ve çocuk 3 gün önce Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. İlk müdahalelerinin ardından Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tedaviye alınan Mehmet Yıldız (3 aylık), Taner Yıldız (4 aylık), Emine Özer (7 aylık), Diyar Duran (8 aylık), Yusuf Pelet (8 aylık), Destan Kaya (1.5), Muhammet Özer (2), Ayşe Özer (2), Hatice Özer (2), Şemdin Kaya’nın (3) sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu bulunduğunu ve yüksek ateşin düşürüldüğünü kaydeden Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Karaca, “Çocukları en geç yarın taburcu edebiliriz. Sağlık durumları çok iyi” dedi.

Öte yandan Tekman’a bağlı Dengiz Köyü’nde dün aniden rahatsızlanan ve dedeleri Nazım Tunç tarafından Erzurum Numune Hastanesi’ne getirilen Hasan (1) ve Hüseyin Tunç (1.5) kardeşler de tedavilerinin ardından bugün taburcu edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!