Erzurum hamamları kadınlardan bıktı

Güncelleme Tarihi:

Erzurum hamamları kadınlardan bıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erzurum'da kadınların gittiği hamamlar fazla su kullanıldığı gerekçesiyle kapatılıyor. Erzurum Hamamcılar Odası Başkanı Necip Sirkecioğlu, kadınlar hamamı geleneğinin Erzurum'da hâlâ eski cazibesiyle sürdüğünü söyledi. Türkiye genelinde en fazla hamama gidenlerin başında Erzurumlu kadınların geldiğini belirten Sirkecioğlu, hamama giden kadınların da sıcak suyu ‘‘inanılmaz fazla’’ kullandıklarını öne sürdü. Sirkecioğlu, kadınların hamamdan gün boyu çıkmak istemediğini, sohbet ettiklerini, bunun da sıcak su israfına neden olduğunu söyledi.

‘‘Hamama gelen bir kadın en az bir ton su harcıyor’’ diyen Sirkecioğlu, şunları ekledi: ‘‘Bir kadının hamam ücreti 225 bin lira. Biz hamamcılar, kadınların hamamdan 2-3 saat yıkanıp çıkacaklarını umut ederken, Erzurum'da kadınlar sabah girdikleri hamamdan ancak akşama çıkıyorlar. Bir de yanlarında getirdikleri yiyecek ve içeceklerle hamamları piknik yerine çeviriyorlar. Sudan bıkıp usanmak nedir bilmiyorlar. 10 tonluk sıcak su kazanı dolu olan hamama 9-10 kadın girdi mi su tamamen bitti demektir. Erzurumlu hamama giden hanımlar tıpkı su kuşu gibi.’’

Acretin yeterli olmadığını ve zarar ettiklerini kaydeden Sirkecioğlu, Erzurum'da 1997 yılında 15 kadın hamamının bulunduğunu, kadınların aşırı su tüketmelerinden dolayı 11 hamamın kapandığını, 4 hamamın da haftada sadece bir gün kadınlara yönelik çalıştığını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!