Erzurum - 30'u gördü

Güncelleme Tarihi:

Erzurum - 30u gördü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 11:00

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışının ardından soğuk hava etkili olmaya başladı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 30, Erzincan'da 10, Kars'ta 18, Iğdır'da 7 ve Ardahan'da ise 22 derece olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Soğuk hava bölgede günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok aracın yakıtının donduğu Erzurum'da, sürücüler, araçlarını çalıştırabilmek için uzun süre uğraştılar.

Bazı binalarda içme suyu borularının donması ve su sayaçlarının patlaması nedeniyle vatandaşlar su sıkıntısı yaşadı. Patlayan su sayaçları, Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü tarafından onarılmaya başlandı.

HAYVANLARA ÇEŞMELERDEN SU VERİLİYOR

Muş'ta da bazı köylerde dere ve çayların donması nedeniyle besicilerin hayvanların su ihtiyacını karşılamakta sıkıntı yaşadığı bildirildi.

Bulanık ilçesine bağlı Yemişen köyünde derenin yüzeyi aşırı soğuk hava nedeniyle buzla kaplandı. Bu nedenle besiciler, hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için köylülerin içme suyu almak için kullandığı köy meydanındaki çeşmeden su vermek zorunda kaldılar.

Haberin Devamı

Köylülerden İsmet Biçim, hayvanların içme suyunun köydeki iki küçük dereden karşılandığını belirterek, havanın soğumasıyla derelerin suyunun buz tuttuğunu, bu nedenle hayvanların su ihtiyacını vatandaşların kullandığı çeşmeden karşıladıklarını söyledi.

Hayvanların insanlar gibi çeşmeden akan suyu içtiğini kaydeden Biçim, bu nedenle hayvanların bakımının daha da zorlaştığını ifade etti.

Öte yandan, bölgede kar nedeniyle Erzurum'da 408, Bingöl'de 50, Iğdır'da 65 ve Ardahan'da 12 olmak üzere toplam 535 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bölgede yol açma çalışmalarının tipi nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü belirten yetkililer, ulaşıma açılan bazı yolların tipi nedeniyle yeniden kapandığını bildirdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!