Erzurum -14

Güncelleme Tarihi:

Erzurum -14
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2004 01:43

Karakış yurdu etkisi altına aldı. Erzurum’da eksi 14’e düşen hava sıcaklığı nedeniyle su sayaçları patladı. Yurdun birçok yerinde okullar tatil edildi.

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde iki gün süren kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Van’da damlardan sarkan buzların boyu yer yer 2 metreyi aştı. Yurt genelinde 2 bin 408 köy yolu kardan kapandı, birçok yerde okullar tatil edildi. Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nde Yukarı Dalören Köyü’nde ava çıkan 38 yaşındaki Çetin Aydın donarak öldü. Erzurum’da sıfırın altında 14 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı 500’e yakın su sayacının patlamasına neden oldu.

BODRUM Gece hızı 60 kilometreye ulaşan lodos ve sağanak yağış enerji ve iletişim hatlarında hasara yolaçtı. 6 küçük tekne battı.

KIRŞEHİR Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm ilköğretim okulları 1 gün tatil edildi.

KAYSERİ Pınarbaşı-Gürün ilçeleri arasındaki Mazıdağı ve Ziyarettepe bölgelerinde araçlarında mahsur kalan 120 kişi kurtarıldı. Pınarbaşı, Sarız, Akkışla, Sarıoğlan, Özvatan ve Felahiye ilçelerinde okullar 2 gün tatil edildi.

SİVAS Yıldızeli İlçesi ve bağlı yerleşim birimlerindeki tüm okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Sivas- Erzincan karayolu, Kızıldağ’da kapandı.

NEVŞEHİR Eğitime Hacıbektaş İlçesi’nde 1 gün, Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesi’nde ise 2 gün süreyle ara verildi.

YOZGAT Valilik, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime pazartesi gününe kadar ara verdi.

SAMSUN Samsun-Ladik yolu ile 210 köyün yolu kapandı. Asarcık İlçesi ile merkeze bağlı 18 köyde okullar iki gün süreyle tatil edildi.

2 gün tatil

Gaziantep’te kar yağışı üzerine Valilik Kriz Masası, merkez Şahinbey, Şehitkamil ile İslahiye, Nurdağı, Araban, Yavuzeli ilçelerindeki tüm okulları 1 gün tatil etti. Nizip, Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinde ise tatil kararı kaymakamların inisiyatifine bırakıldı.

Deniz manzaralı kış

Ankara’da deniz ve güneş manzaralı bir duvar reklamı ile kar yağışının iç içe geçen görüntüsü fotoğraf karelerine böyle yansıdı. Sıcak yaz günlerinin erken gelen özleminin ifadesi gibi...

Kışa önlem

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Sakarya’da palmiyeler özel korumaya alındı. Yeni Cami Bulvarı’na dikilen yaklaşık 100 palmiye, soğuk havadan etkilenerek kurumaması için Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bezlerle sarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!