Ersin Tatar'a 'Fahri Doktora' unvanı verildi

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 28, 2021 08:58

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) "2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Ödül Töreni" KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımı ile gerçekleşti. HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törende öğrencilerle bir araya gelen Tatar'a fahri doktora unvanı sunuldu. Tatar'ın verdiği ilk dersin ardından 2020 yılında üniversitenin akademik performansına en çok katkı sunan akademisyenler ödüllendirildi.

Haberin Devamı

2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Ödül Töreni'nde, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Senatosu kararı ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a "Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler" alanında "Fahri bilim doktoru" unvanı tevcih edildi. Tatar, HKÜ öğrencileri ile geçmişten günümüze Kıbrıs Türklerinin Ada'da varoluş mücadelesi konulu ilk açılış dersini gerçekleştirdi.

"ET VE TIRNAK GÄ°BÄ°YÄ°Z"

Cumhurbaşkanı Tatar, "Sizlerle büyük başarılara imza atmış olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde bulunmaktan çok mutluyum. Yeni akademik yılın çok başarılı geçmesini temenni ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak asli görevim; devleti, egemenliği, halkın ve hak ve çıkarlarını korumak ve anavatan Türkiye ile olan sarsılmaz bağları daha da güçlendirmektir. Anavatan Türkiye ile belirlediğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Türkiye ile bu Kıbrıs Türk halkı et ve tırnak gibidir" dedi. Tatar sözlerini Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin geçmişten bugüne siyasi ilişkilerini anlatarak noktaladı.

Haberin Devamı

Â

Ersin Tatara Fahri Doktora unvanı verildi

MODERN EĞİTİM YUVASI

HKÜ Mütevelli Heyet Başkanı Cemal Kalyoncu ise "Modern eğitim yuvamızda, eğitim öğretim konusunda mümkün olan en iyi imkanları sağlamanın gayreti içerisindeyiz. Başarılı bilimsel çalışmalarıyla üniversitemizi temsil eden; ülkenin, bölgenin ve Gaziantep'in gelişmesine öncülük ederek eğitime katkı sağlayan değerli öğretim üyelerimizin, başarılarını yeni akademik dönemde de sürdürülebilir kılacaklarından emin olarak kendilerini yürekten kutluyorum.. İyi eğitilmiş, bilgi teknolojilerini kullanabilen, üretkenliği yüksek, nitelikli işgücünün her zaman kalkınmada rolü önemlidir. Sizlerin de edineceğiniz bilgi ve donanımla ülkemize büyük katkılar sunacağınızdan eminim" dedi.

Ersin Tatara Fahri Doktora unvanı verildi

"YÃœZDE 95 DOLULUK ORANI"

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de konuşmasında şunları söyledi: ''Geçtiğimiz yıl kovid-19 salgını sürecinde uyguladığı hibrit eğitim modeli örnek olan ve bu yıl yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte üniversite tercih dönemi sonrası yüzde 95 yerleştirme doluluk oranı ile dikkatleri üzerine çeken üniversitemizin 2021-2022 akademik yılı açılışını yapmanın heyecanını yaşıyoruz. HKÜ olarak; toplum, sanayi, şehrimiz, bölgemiz ve ülkemize değer üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkesi, vatanı için çalışanlar her daim takdir ediyoruz. Nitekim bugün, yapmış olduğu çalışmalarla KKTC'nin meşru haklarının savunulmasına ve Türkiye'nin Akdeniz'deki menfaatlerinin korunmasına büyük katkı sağlayan KTKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Fahri Doktor unvanı tevcih etmekten onur duyuyoruz. Ayrıca, gerçekleştirdikleri bilimsel faaliyetlerle üniversitemizin akademik performansına katkıda bulunan akademisyenlerimizi de ödüllendirerek yüreklendiriyoruz'' 

Haberin Devamı

Ersin Tatara Fahri Doktora unvanı verildi

Törende yaptıkları bilimsel çalışmalar ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin akademik performansına en çok katkıyı sunan öğretim elemanları törende ödüllendirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!