Eroin ele geçen TIR'ın sürücüsüne 13 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Eroin ele geçen TIRın sürücüsüne 13 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2008 16:08

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın televizyon tartışmasında en önemli maddeyi oluşturan, Kapıkule Sınır Kapısı’nda eroin ele geçirilen TIR'ın sürücüsü Cezayir Hanar 13 yl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘yurtdışına eroin kaçakçılığı yapmak’ suçundan 15 yıl hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Cezayir Hanar, bugün beşinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Müsebbih Ergin, sanık Cezayir Hanar’ın kullandığı TIR’da ele geçen eroinin, AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın eski ortağı olduğu MANAS nakliye firmasıyla bir bağlantısının olmadığını yönünde mütalaa verdi. Savcı Ergin, sanık Cezayir Hanar’ın kullandığı TIR’da yapılan aramada, 179 paket içinde gizlenmiş 89 kilo 300 gram eroin ele geçirildiğini ve sanığın ‘yurtdışına uyuşturucu kaçakçılığı yapmaya teşebbüs etmek’ suçunun toplanan delilerle sabit olduğunu belirterek, 15 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Mahkeme Başkanı Turgut Emiroğlu sanık Cezayir Hanar’dan son kez savunma yapmasını istedi. Cezayir Hanar savunmasında, “Öncelikle Türkiye’de yakalanmaktan dolayı çok mutluyum. Savcının hakkımda yaptığı mütalaaya bir diyeceğim yoktur. Yurtdışına uyuşturucu kaçakçılığı yapmaya teşebbüs etmek suçunu işlediğim için çok pişmanım. Daha önce hiçbir suç işlemediğim göz önüne alınıp mahkeme heyetinden tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Sanık Cezayir Hanar’ın savunmasının ardından Hakim Turgut Emiroğlu sanık vekili Avukat Yenal Küçükşengül’den savcının mütalaasına diyeceklerini sordu. Avukat Küçükşengül, müvekkili Cezayir Hanar’ın kullanmış olduğu TIR’da bulunan eroinlerden haberinin olmadığını öne sürerek beraatını talep ettib

Mahkeme heyeti dosyadaki delil durumuna göre Cezayir Hanar’ın yurtdışına uyuşturucu kaçakçılığı yapmak suçundan 13 yıl, 1 ay 15 gün hapis cezası ve 37 bin 500 YTL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

KILIÇDAROĞLU, FIRAT'A ‘BARON’ DEMİŞTİ

29 Şubat’ta meydana gelen olayda, Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri Mersin’den yüklediği greyfurtları Hollanda’ya götüren Cezayir Hanar yönetimindeki 33 SL 466 çekici, 33 F 1442 dorse plakalı TIR’ı şüphe üzerine durdurdu. X-Ray cihazında yapılan kontrolde yoğunluk tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpek ‘Bak’ yardımı ile arama yapıldı. Bak’ın tepki vermesi üzerine araçta detaylı arama yapıldı. TIR hangarında yapılan aramada dorsenin içine hava veren soğutucu motor fanının etrafına gizlenmiş 179 paket halinde 89 kilo 300 gram eroin bulundu.

Uyuşturucu paketlerinin üzerinde yapılan kriminal incelemede 4 ayrı kişiye ait parmak izi bulundu. TIR sürücüsü Diyarbakır Liceli Cezayir Hanar’ın parmak izinin uyuşturucu paketleri üzerindekiler ile uyuşmaması üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Cengiz Özülkü geniş çaplı araştırma başlattı. Hanar’ın yakınları, cep telefonu ile görüştüğü kişiler, taşıyıcı firma ile Dengir Mir Mehmet Fırat’ın eski ortağı olduğu ihraçatçı MANAS firması yetkili ve yükleyenleri de dahil toplam 60 kişinin parmak izleri alındı. Ancak, alınan parmak izleri paketlerin üzerinde çıkanlarla uyuşmadı. Tutuklanan TIR sürücüsü Hanar hakkında Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘uyuşturucu madde ihraç etmek’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Daha sonra bu olayla ilgili olarak, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, MANAS’ın eski ortağı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat için ‘Baron’ ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!