Ermenilere zarar verir

Güncelleme Tarihi:

Ermenilere zarar verir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2015 01:02

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Ermeni soykırımı tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu’na “vicdansızlar” diye tepki göstererek “Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kocaeli’de İzmit Seka Park’taki toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında Avrupa Parlamentosu’nu sert sözlerle eleştirerek şunları söyledi:
“Türkiye’de yaklaşık 40 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ermeni bulunuyor. Bir de Ermenistan’dan kaçarak ülkemde misafir ettiğimiz Ermeniler var. Biz onlara zulmettik mi? Biz onlara ev sahipliğini yapıyor muyuz? Ya siz, bunları görmüyor musunuz be vicdansızlar? Nasıl oluyor da bu açıklamaları yapıyorsunuz? Buradan tüm dünyaya, bilhassa da Ermenilere seslenmek istiyorum. Bu meseleyi tarihi temelinden tamamen kopartarak siyasallaştırmak en çok Ermenilere zarar verir. Biz bu kararları alanların, bu yönde beyanlarda bulunanların asıl amaçlarının Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını gayet iyi biliyoruz. Yahu Ermenilerle yakından uzaktan alakası olmayanların bu açıklama haddine mi? Ermenistan’a kapımız hâlâ açık. Sözde soykırım iddiaları ve Karabağ’ın işgali konusunda olumlu adımlar atmaları halinde kendileri ile her türlü işbirliğine varız. Bu iradeyi, bu cesareti gösterecek Ermeni siyasetçileri ile, Ermenistan yöneticileri ile görüşmeye, konuşmaya daima hazırız ama önce Karabağ sorunu hallolacak. Elinizdeki belgeleri, dökümanları getirin ortak bir komisyon kuralım. Otursunlar meseleyi tüm yönleriyle araştırsınlar, değerlendirsinler. Objektif olarak adil bir hafızaya ulaşsınlar, biz de yolumuza devam edelim.”

HDP’YE: NİYE İMZA ATMADIN

Erdoğan konuşmasında, AP’nin kabul ettiği Ermeni tasarısına karşı Meclis’in yayınladığı bildiriye ilişkin de şöyle dedi: “Parlamento başkanlarımız ortak bir bildiri çağrısı yapıyor. 3 parti buna imza atıyor. Terör örgütünün temsilcisi konumundaki parti buna imza atmıyor. Hani bunlar Türkiye’nin partisiydi hani Türkiye’yi temsil ediyordu. Bu ucuz siyasete bu ülkenin prim vermemesi lazım. Terör örgütünün katletmesinin hesabını vermek zorundalar. 6-7 Ekim olaylarının hesabını vermek zorundalar. Sonra demokrasi özgürlük desinler.”

Körfeze bakış

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’dan helikopterle Kocaeli’ye giderken İzmit Körfezi’nde yapımı süren köprü çalışmalarını inceledi. Erdoğan Kocaeli’nde toplu açılış töreninden önce Türk EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Kocaeli Garnizon Komutanlığı’nı da ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!