Ermenek’te eski ocağa 6 metre yaklaşılmış

Güncelleme Tarihi:

Ermenek’te eski ocağa 6 metre yaklaşılmış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 01:22

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Ermenek’te kazanın olduğu ocakta hatalar gördüklerini belirterek, “Eski galeri ile yeni galeri arasındaki mesafe 6-7 metreye inmiş. Asıl hata bu. Bu karara kimler ortak olmuşsa onlar suçludurlar” dedi.

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek’teki maden kazasının meydana geldiği ocakta 2015’teki iş programının bir kısmının 2014’te başlamasıyla ilgili bazı hatalar gördüklerini belirterek, “Şu kesin ki, eski galeri ile yeni galeri arasındaki yaklaşma mesafesi 6-7 metreye kadar inmiş durumda. Asıl hatanın kaynaklandığı nokta orasıdır. Bu karara kimler ortak olmuşsa onlar suçludurlar” dedi. Hazar Strateji Enstitüsü’nün 2’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantının ardından soruları yanıtlayan Yıldız, Ermenek’le ilgili olarak Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Şu anda desandrenin son dönemeç dediğimiz noktasına, 325’inci metreye gelinmiş durumda. Nefeslik kısmından da yaklaşık 17 metre daha ilerlendi. Tahkimattaki bir kısım bozulmanın ve yerdeki kömürle karışık şlam ve çamuru arkadaşlarım bir kez daha teyit ettiler. Arkadaşlarımıza ulaşmaya yönelik çalışmalar 24 saat kesintisiz devam ediyor. Her açılan metrede işçi kardeşlerimizle karşılaşabiliriz. Ama suyun hareketlerinin onları nerelere kadar taşıdığını ancak ulaştıktan sonra söyleyebileceğiz.

Haberin Devamı

ÇEVREYE AYKIRI PROJE YAPILMAYACAK

(Yırca’da 6 bin zeytin ağacının kesilmesine ilişkin) Türkiye’de 92 milyon adet zeytin ağacı 170 milyona çıkarıldı. Biz bunu yaparken kalkınmayı bir kenara bıraktık mı? Türkiye’nin yeraltı ve üstü kaynaklarından birinin seçilmesi, diğerinden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Biz her ikisini beraberce yapabiliriz. Yani hem santralımızı hem de zeytin ağaçlarımızı beraberce geliştirebiliriz. Orada 152 milyon ton civarında kömür var. Tabii ki çevreye duyarlı şekilde yapmamız lazım. O yüzden akışkan yatak teknolojisi, ultra süper kritik teknolojiler uygulanarak bu projeler yapılacak. Çevre şartlarına herhangi bir aykırılık oluşturan proje Türkiye’de yapılmayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!