Erken seçim olmayabilir

Güncelleme Tarihi:

Erken seçim olmayabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, ‘‘Ne kadar uzun süre hükümette kalırsak, o kadar çok sorun çözeriz'' diyerek, erken seçim olmayabilir mesajı verdi. DSP Lideri, ‘‘55. Hükümet, çok partili yaşama geçtiğimizden beri görülmemiş ölçüde uyumlu ve hızlı çalışmaya koyuldu'' dedi.

ANASOL - D ortaklarının erken seçim açıklamaları birbirini tutmuyor. Başbakan Mesut Yılmaz'ın 1998 sonbaharında erken seçim olabileceğini açıklamasına karşılık, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ‘‘erken seçim olmayabilir'' sinyali verdi. Hükümetin gerekirse dönem sonuna kadar sürebileceğini söyleyen Ecevit, ‘‘Ne kadar uzun süre hükümette kalırsak, o kadar çok sorun çözeriz'' dedi.

Ecevit, dün Başbakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Yılmaz'ın erken seçimden bahsetmesine, ‘‘Erken seçim için bastıranlar vardı. Sayın Başbakan bunun için bir tarih verme gereği duymuş olabilir'' yorumunu getirdi. DSP'nin, 1998 ilkbaharı ya da sonbaharında yapılabilecek bir erken seçime hazır olduğunu belirten Ecevit, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da çattı. Anasol-D hükümetinin kuruluş aşamasında ‘hemen seçim' diye ısrar eden Deniz Baykal'ın, Yılmaz'ın açıklamasına ‘‘Seçim lafı da nereden çıktı?'' diyerek tepki gösterdiğini kaydeden Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Şimdi ne oldu da Sayın Baykal erken veya hemen seçim şöyle dursun, 13-14 ay sonra yapılacak bir seçimi bile göze alamıyor? Kanımca bunun nedeni şu: Sayın Baykal, bu hükümetin uyum içinde çalışamayacağını, kısa sürede soluğunun kesileceğini sanıyordu. Ama sonuç öyle olmadı. 55. Hükümet, çok partili yaşama geçtiğimizden beri görülmemiş ölçüde uyumlu ve hızlı çalışmaya koyuldu.''

Son dönemde ardarda gelen zamları, Refahyol'dan kalan yüksek bütçe açığına bağlayan Ecevit, bu zamların bir kısmının gelirlerinin kamu görevlileri, emekli, işçi, öğrenci ve köylülere aktarıldığını söyledi. Ecevit, başka zam olup olmayacağı sorusuna ise yanıt vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!