Erken emeklilik hayali kuranlar bu habere dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Erken emeklilik hayali kuranlar bu habere dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 09:22

Erken emeklilik için atılan son adımlar büyük bir merakla takip edilirken Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın prim borcu ve diğer borçlara yönelik açıklaması heyecanlandırdı. Prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lular, borcunu toplu veya taksitle ödeyerek erken emeklilik hayalini gerçekleştirebilecek. Ancak yapılandırma için tarih aralığında son günler yaklaştı. İşte, erken emeklilik için yapılan kritik uyarılar!

Haberin Devamı

Erken emeklilik hayali kuran ancak prim borcu nedeniyle hayalini erteleyen vatandaşlar, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklaması ile heyecanlandı. Ağbal, prim borcu, idari para cezaları, öğrenim ve harç kredileri gibi pek çok borcun yapılandırma sürecinde sona gelindiğinin altını çizdi. Prim borcunu yapılandırarak ödeyen vatandaşlar, erken emeklilik hayalini gerçekleştirebilecek. İşte, Ağbal’ın açıklamaları ve erken yapılandırma yapmak isteyen bağ-kurlular için önemli uyarılar!

Erken emeklilik hayalini Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu bulunması nedeniyle erteleyenler için müjde! Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamasına karşın prim borçları nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar, 25 Kasım günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunarak borçlarını yapılandırabilecek. Peşin ödemeyi 2 Ocak 2017'ye kadar yapanlar ve yapılandırma için taksitli ödemeyi seçenler, ödemeler tamamlanınca erken emekli olabilecek. Maliye Bakanı Naci Ağbal, prim borcu ve diğer birçok borcun yapılandırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Prim borcunun yanı sıra diğer borçların yapılandırılmasına da değinen Ağbal, fırsatın kaçırılmaması için başvuruların 25 Kasım'a, ilk taksit veya peşin ödemelerin ise 30 Kasım'a kadar yapılması gerektiğini söyledi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte, erken emeklilik hayali kuran vatandaşları da heyecanlandıran o açıklamalar!

Haberin Devamı

Prim borcu ve diğer borçların yapılandırılmasıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Naci Ağbal, trafik cezası, vergi ve prim borcu, idari para cezaları, öğrenim ve harç kredileri, vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim borçları gibi birçok borç ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezalarının da yeniden yapılandırıldığını hatırlattı.

ERKEN EMEKLİLİK YAPILANDIRMASINDA NAKİT DAHA AVANTAJLI

Borç yapılandırmaları için başvuruların vergi dairesine giderek veya Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden yapılabildiği bilgisini veren Ağbal, peşin ödemenin daha avantajlı olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımız, başvuru sırasında peşin veya taksitle ödeme seçeneklerinden birini tercih edebilir. İmkanı olan her vatandaşımıza, yapılandırdıkları borçlarını peşin ödemelerini tavsiye ediyorum. Çünkü peşin ödeme, taksitli ödemeye göre ekstra imkanlar sağlıyor. Borç, neredeyse ana paraya kadar düşüyor.Taksitli ödeme seçeneğini tercih eden vatandaşlarımız ise yapılandırdıkları tutarları 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile de ödeyebilir. Taksitler, iki ayda bir ödenecek. Ancak hatırlatmakta fayda görüyorum. Kanunun getirdiği fırsatları kaybetmemek için ilk iki taksitin mutlaka zamanında ödenmesi gerekiyor."

 

BAKMADAN GEÇME!