Erkeklere genç kalma sırları

Güncelleme Tarihi:

Erkeklere genç kalma sırları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Her zaman genç kalmak isteyen erkeklere öneriler.

Amerikan erkeği, uzun yaşamın sırrını aramaktan yorulmuyor. ABD'deki pek çok sağlık merkezi, yaşlılık eşiğindeki Amerikalılara uzun yaşamın sırlarını sunmak iddiasında; bu alanda oluşan sağlık sektörü müthiş ciro yapıyor. Men's Health (Erkek Sağlığı) dergisi, genç kalmak isteyen erkekler için, uzmanların onayladığı bir liste hazırladı. İşte, 'Ne yaparsanız, ömrünüze kaç yıl daha katarsınız?' listesi...

GÜNDE 300 MGR C VİTAMİNİ ALIN

Amerika'nın en ünlü üniversitelerinden UCLA'nın Halk Sağlığı Okulu araştırmacılarına göre, yüksek miktarda C vitamini alan erkekler, düşük miktarda alanlara göre daha çok yaşıyor. 35 yaş ve üzerindeki bir erkek, günde 300 mg veya daha fazla C vitamini alırsa, hayat uzunluğu 5.5 yıl artıyor.

KOLESTROLE DİKKAT

Diet, egzersiz ve ilaçlarla, toplam kolestrol düzeyinizi aşağıya çekebilirsiniz. 239 ve üstü, yüksek kolestrol sayılıyor. Kolestrolünüzü 200'ün altında tutmak ise size, ekstra 4 yıl daha yaşam sunuyor...

300 EKSTRA KALORİ YAKIN

‘‘Age-Proof Your Body’’ kitabının yazarı Elizabeth Somer, 'Eğer bir erkek günde 3 bin kalori alıyorsa, bunu 2 bin 700'e düşürsün ya da bir günde ekstra 300 kalori harcasın. Sağlığının hesabını tutuyorsa, 2 yıl kazanır,' diyor.

BİLARDO OYNAYIN

Uzun ve başarılı bir hayat için, arkadaşlara ihtiyacınız var. Gerçekten de yapılan araştırmalar, sosyal bir insan olmanın size aşağı yukarı 10 yıl kazandırdığını gösteriyor. Çok zayıf sosyal ilişkileri olan insanlar, iyi ilişkileri olan insanlara göre 4.5 yıl daha erken ölüyor.

EVDEKİ İŞLERİ YAPTIRIN

Boya için merdivene tırmanırken, ya da ampul değiştirirken bir daha düşünün. Pittsburgh üniversitesinin araştırmalarına göre, evde yaşanan 'iş kazaları' yaşam uzunluğunu 13 günden başlayıp 3 aya kadar düşürüyor.

HAFTADA 4 KEZ 4 KM KOŞUN

Son günlerde 18 bin erkek üzerinde yapılan bir araştırma, yüksek düzeyde sportif aktivitede bulunan kişilerin diğerlerine göre 8.7 yıl daha çok yaşadıklarını gösterdi. Aerobik araştırmaları için kurulan Cooper Institute'un yöneticisi Dr. Ken Cooper, 'Biz hep söylüyorduk ama 18 bin erkek üzerinde yapılan araştırma söylediklerimizi kanıtlamış oldu,' diyor. Cooper'in önerisi, haftada 4 kez, 4 kilometrelik mesafeyi 20 dakika veya daha kısa sürede koşmak şeklinde.

ADINIZI DEĞİŞTİRİN

California Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, adı olumlu şeyler çağrıştıran insanların, negatif çağrışımlar yaratan insanlara göre 4.5 yıl daha fazla yaşadıklarını gösterdi.

KALIN BAĞIRSAKLARA DİKKAT

Doktorlar, teşhis konulmamış erkek ölümlerinden kolon kanserlerini sorumlu tutuyor. Bu yüzden 50 yaşınızdan itibaren, kolonlarınızı kontrol ettirmeye başlayın ve bunu hiç aksatmayın. Bu yolla 2 ya da 3 yıl daha fazla yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz...

ARABADA CEP TELEFONU

Bu tezin sahibi, Toronto Üniversitesi'nden Dr. Donald A Redelmeier. Dr, 'Bir dakikalık telefon konuşması hayatınızdan 45 saniye çalıyor,' diyor.

ÜLSERİNİZİ TEDAVİ ETTİRİN

Eğer mide ağrıları çekiyorsanız, mükemmel bir hayat sürmek konusundaki stratejinizi zaten gözden geçirmeniz gerekiyor demektir. Amerikan Gastroentoloji Dergisi (American Journal of Gastoenterology), ülserinizi tedavi ettirmenizin, mezar taşınıza 2 yıl daha geç tarih düşmeniz anlamına geldiğini yazıyor.

ÇOCUK BEZİ DEĞİŞTİRİN

Araştırmalara göre, kadınların erkeklerden daha uzun süre yaşamalarının nedeni bu olabilir. Üstelik bu tezin maymunlar dünyasından da kanıtları var...

SİGARA İÇMEYİN

Bu konuda o kadar çok şey söylendi ki, tekrar etmeye gerek yok...

DESTEK ALIN

Alman araştırmacılar, hayatın belli bir döneminde yorulduğunuzu kabul ederek, sorumluluklarınızın bir kısmını çocuklarınıza devretmenizin, yaşınızı 4 yıl daha uzatacağını söylüyor.

ETTEN KAÇININ

Uyguladığınız diyette etin yerine soya fasulyesi veya diğer protein kaynaklarını tüketmeniz, yaşam sürenizi yüzde 13 artırıyor.

DOĞUM GÜNÜNÜZÜ ATLAMAYIN

Yaşadığınız her yıl, daha uzun süre yaşama umudunuza yardım eder. Kendinize daha uzun süre yaşama hedefi koyun ve her başarılı yılı kutlamayı asla ihmal etmeyin!

OLABİLDİĞİNCE SIK SEKS YAPIN

Araştırmalar, ne kadar çok seks, o kadar az kalp krizi gösteriyor. 918 kişilik bir erkek grubunun seksüel ilişkileri üzerine yapılan bir araştırma, çok seksin kalp krizi riskini yarı yarıya azalttığını ortaya koyuyor.

AYDA ÜÇ KEZ ŞEKER YİYİN

7 bin 841 erkek üzerinde araştırma yapan Harvard'dan bir grup bilim adamı, ayda üç kez düzenli tatlı yemenin yararlı olduğunu; haftada üç kezden fazla tatlı yiyenlerin ise yüzde 30 erken ölüm riski taşıdıklarını ortaya koydu.

GEZİN

Penn State Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, ülke içi ya da dışında gezilere çıkanların her gezi için uzun yaşama şanslarını 1 ila 8 ay artırdıklarını söylüyor.

FASTFOOD’A SON VERİN

3 bin erkek üzerinde yapılan bir araştırma McDonald's menüsünün yaşam süremizi yüzde 13 eksilttiğini ortaya koyuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!