Erkeğe küpe mekruh dövme caiz değil

Güncelleme Tarihi:

Erkeğe küpe mekruh dövme caiz değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2013 01:06

Diyanet, “Dövme yaptırmak caiz midir?” sorusuna “Cahiliye âdeti, caiz değil” cevabını verdi. “Erkeklerin küpe takması caiz midir?” yönündeki soruyu ise “Erkeklerin küpe takması mekruhtur” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

GÜNLÜK yaşama dair gelen soruları yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bir kişinin “Dövme yaptırmak caiz midir?” sorusuna “Caiz değil” yanıtını verdi. Dövmenin, bir cahiliye âdeti olduğunu belirten kurul açıklamasında, şu ifadeler yer aldı: “Hz. Peygamber (S.A.V.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir. Dolayısıyla dövme caiz değildir.”
KÜPE KADINLARA HAS
Kurul, “Erkeğin küpe takması caiz mi?” sorusunu da şöyle yanıt verdi: “Peygamberimiz (S.A.V.), ‘Kadınlara benzemeye çalışan erkekler ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlar Allah’ın rahmetinden uzak olsun’ (Buhari, Libas, 61-62) buyurmuştur. İslam alimleri, erkeklerin küpe gibi kadınlara özgü takıları takmalarını tahrimen (yapılması hoş görülmeyen) mekruh saymışlardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!