'Ergenekon'daki gazetecilerin bayrama özgür girmelerini istiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Ergenekondaki gazetecilerin bayrama özgür girmelerini istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 15:47

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası’nın 95’inci duruşmasında sanık ve avukatlarının talepleri alınıyor. Duruşmayı Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) adına aralarında Dönem Başkanı Oktay Ekşi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Serter’in de bulunduğu bir grup, gazeteci tutuklu gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’a destek olmak için izledi.

Haberin Devamı

"ARKADAŞLARIMIZIN TUTUKLULUĞU TÜRKİYE İÇİN AYIPTIR"

Duruşmaya verilen arada ise Oktay Ekşi basın açıklaması yaptı. Ekşi, "Silivri’de Ergenekon diye bilinen duruşmayı izledik. Burada bulunan tutuklu arkadaşlarımıza platformun desteğini kamuoyuna ve kendilerine aktarmak için toplandık. Arkadaşlarımızın tutukluluğu Türkiye için bir ayıptır. Bu ayıbı gerekçeleriyle ortaya koymadan önce bizim dışımızdaki gözlerde nasıl göründüğünü huzurunuza getireceğim" dedi.

EKŞİ’DEN TÜRKİYE’DEKİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURGU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika ziyaretinde Türkiye’de basının Amerika’daki basından daha özgür olduğu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Londra gezisinde söylediği "Türkiye’nin ifade özgürlüğü konusunda herhangi bir Avrupa ülkesinden farkı yoktur" sözlerini hatırlatan Ekşi, "Dün Avrupa birliğinin Türkiye ilerleme raporu yayınlandı. Bu raporda çok açık olarak Türkiye’deki basın özgürlüğünün ciddi tehdit altında olduğu ifade edildi. Avrupa Birliği, Türk medyasını hedef alan davaların ve medyanın üzerine konan haksız baskının ifade özgürlüğünü tamamen yok ettiğini ileri sürmektedir" diye konuştu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 172 ülkede basının ne kadar özgür olduğunu sıraladığı araştırmaya da değinen Ekşi, "Örgüt, Türkiye’yi üst sıralardaki Danimarka ve İsveç’in bulunduğu yerde değil, Suriye, Yemen Suudi Arabistan, İran gibi ülkelerin bulunduğu 138’inci sırada gösterdi" dedi. Ekşi sözlerini, "Bu davada yargılanan meslektaşlarımızın tutukluluk durumlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararları ışığında ele alınarak değerlendirilmesini ve kurban bayramına özgürlüklerine kavuşmuş olarak girmelerini istiyoruz" diyerek tamamladı.

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!