Ergenekon ve Balyoz hâkimlerine tenzili rütbe

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon ve Balyoz hâkimlerine tenzili rütbe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2014 01:40

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), kapatılan terörle mücadele ve eski özel yetkili mahkemelerde görev yapan hâkimlere ilişkin 607 kişilik yetki kararnamesini yayınladı.

Haberin Devamı

HSYK’nın internet sitesinde yayınlanan kararname ile 596 adli ve 11 idari yargı hâkiminin görev yeri değiştirildi. Yolsuzluk soruşturmaları ve Ergenekon, Balyoz, Şike, Dink davası gibi kritik davalara bakan hâkimlerin tenzili rütbe ile asliye ve sulh cezalara atanmaları dikkat çekti. 16 bin 798 sayfalık gerekçeli kararıyla gündeme gelen Ergenekon Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Sakarya 2. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi olarak görevlendirildi. Balyoz hâkimi Ali Efendi Peksak tenzili rütbe ile sulh ceza hâkimi yapıldı. Ergenekon Mahkemesi üyeleri Sedat Sami Haşıloğlu Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi, Hüsnü Çalmuk da Kocaeli 3. Asliye Mahkemesi Hâkimi olarak atandı.
28 ŞUBAT HÂKİMİ DE GİTTİ
28 Şubat Mahkemesi Başkanı Tayyar Köksal yeni kurulan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na getirildi. Köksal, 28 Şubat davasında tüm tutuklu sanıkları tahliye etmişti. Ankara 11. Asliye Ceza hâkimi Mehmet Öztunç, yeni kurulan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığına atandı. 12 Eylül davasına bakan özel yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Süleyman İnce tenzili rütbeyle Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi.
ŞİKE HÂKİMİ ASLİYEYE
Şike davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci, Bakırköy 15. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi olarak atandı. Mahkeme üyelerinden Hikmet Şen 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne, Bülent Kınay ise 21. Ağır Ceza Mahkemesi’ne üye olarak tayin edildi. Hrant Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hadi Çağdır ise İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim olarak görevlendirildi.
Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi hâkimlerinden Aytekin Özhanlı 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Savaş Çelik ise 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına karar veren hâkim Vedat Dalda İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirildi. İstanbul Adalet Komisyonu’nun eski Başkanvekili ve İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Karababa Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ne hâkim olarak getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!