Ergenekon davasından notlar

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon davasından notlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 09:49

“Ergenekon” davasının görüleceği Silivi Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne alınan basın mensupları, avukatlar ve sanık yakınları 2'si detaylı olmak üzere 3 arama noktasından geçerek adliye binasına giriş yaptı.

Haberin Devamı

Nizamiyesinden girişte, jandarma görevlileri içeriye girenlere dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi elektronik cihazların alınmayacağı uyarısında bulundu. Daha sonra detektörlerle çanta ve üst araması yapılan basın mensupları, avukatlar ve sanık yakınları, ziyaretçilerin beklediği bölüme alındı.


Burada “Ergenekon” davasının ilk duruşmasını izleyecek olanlar ile diğer başka suçlardan tutuklu bulananlar ayrı noktalarda işlem yaptırdı. Burada öncelikle başta Anadolu Ajansı olmak üzere 6 haber ajansı muhabirlerinin kayıtları yapıldı. Ajanslardan sadece 2'şer muhabirin cezaevine girişine izin verilirken, jandarmanın elinde bulunan bilgiler doğrultusunda duruşmayı izleyecek ve salonun dışında bekleyecek muhabirlere iki ayrı kart verildi.

Buradaki kayıt işlemi sırasında basın mensuplarının cep telefonları, kayıt cihazları teslim alındı.

Haberin Devamı

Kayıt işleminin ardından X-Ray cihazlarından çantalar geçirildi. Basın mensupları, üzerlerinde cihazın sinyal vereceği herhangi bir eşya olmaması konusunda uyarılarak detaylı bir arama sonrası güvenlik kapısından geçişleri sağlandı. Bu işlemler, avukatlar ve sanık yakınları için de ayrı ayrı gerçekleştirildi.

ADLİYE BİNASINA GİRİŞ

Ziyaretçi giriş kapısından geçtikten sonra basın mensupları, duruşmanın yapılacağı adliye binasına yaklaşık 300 metrelik bir yürüyüşten sonra ulaşabildi.
Adliye binasına girişte de ziyaretçi bölümünden geçişte olduğu gibi, detaylı bir aramanın ardından binaya geçen basın mensupları, giriş bölümünden hemen sonra yaklaşık 200 metrekaralik bir alanda beklemeye başladı.


Tek katlı adliye binasının girişinin hemen sol tarafında duruşmanın yapılacağı 1 No'lu salon bulunuyor. Yaklaşık 130 metrekaralik salonun ortalarında bulunan kapısına göre sağda, yaklaşık 10-15 metre uzaklıkta mahkeme heyetinin bulunduğu kürsü yer alıyor. Heyetin sağında savcılar için ayrılan bölüm var. Kürsünün alt bölümünde heyete göre sağda müdahil avukatlar, solda ise sanık avukatların bulunduğu bölüm yer alıyor. Orta alanda ise sanık sayısına göre hazırlanmış ayrılan bölüm var. Sanıkların arka tarafında ise basın mensupları ve izleyiciler için ayrılan bölüm bulunuyor. Duruşma salonunda 4 adet LCD ekran yer alıyor.
Salonda, mahkeme heyeti ile sanıkların giriş yapacağı iki ayrı kapı daha bulunuyor.

SALON DIŞI

Duruşma salonunun dışındaki alanda, Atatürk Köşesi bulunuyor. Burada, basın mensupları ile diğer bekleyenlerin su ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kantin yer alıyor. Duruşmayı izleyecekler su ve yiyecek ihtiyaçlarını kantinden ücret ödeyerek karşılayabilecek.

Haberin Devamı


Duruşma salonunun karşısında 22 kişilik sandelye hazırlanan basın odası bulunuyor. Duruşma salonuna giremeyeceklerin davayı izleyebilmesi amacıyla konulacağı belirtilen LCD ekran bulunmuyor. Bu alanda 8 adet telefon ile kredi kartı kullanılabilen ankesörlü telefon yer alıyor.
Duruşmanın saat 10.30 sıralarında başlaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!