Ergene Platformu: "Suçlamaların çözüme katkısı yok"

Güncelleme Tarihi:

Ergene Platformu: Suçlamaların çözüme katkısı yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2011 12:10

TÜRKİYE’nin en önemli nehirlerinden biri olan Ergene Nehri’nin temizlenmesi amacıyla sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Ergene Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bölgedeki belediyelerin nehirdeki kirlilik nedeniyle birbirini suçlamalarının mağdur olan halkı yeniden umutsuzluğa sevk ettiğini, çözüme katkısının olmadığını bildirdi.

Ergene Platformu yöneticileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, birkaç ay önce Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanıp kamuoyuna sunulan Ergene Havzası Koruma Eylem Planı 2011’in, durumdan mağdur olanların görüş ve önerileri dikkate alınmadan hazırlandığı öne sürüldü. Planın, vakit kaybedilmeden bölge halkı, üniversiteler, barolar ile mimar ve mühendis odaları tarafından revize edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Mevcut plan çerçevesinde havzada bağımsız gözlemci ve uzmanlarla beraber sağlık taraması yapılmalıdır" denildi.

’SUÇLAMALAR HALKI UMUTSUZLUĞA SEVK ETTİ’

Son günlerde bakanlık ile belediyelerin sorunun kimden kaynaklandığına dair yaptığı birçok açıklamanın kamuoyunu yanılttığı ileri sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bölgedeki belediyelerin kirlilik nedeniyle birbirini suçlamaları, mağdur olan halkı yeniden umutsuzluğa sevk etmiştir. Sorunun kimden veya kimlerden kaynaklandığı aşikardır. Bu aşamadan sonra sırf politik kaygılardan dolayı karşılıklı suçlamaların sorunun çözümüne katkısı yoktur. Halk, belediyeyi de bakanlığı da devlet olarak bilir. Bakanlığın internet sitelerinde bizzat kendi çalışmalarından yola çıkarak ortaya konan raporlar ve sonuçlardaki çelişkiler de ortadadır. Ergene hayata dönüyorsa tam olarak dönmelidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!