Erdoğan'la ne görüştü?

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanla ne görüştü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 09:36

Güçlü Türkiye Partisi (GTP) Genel Başkanı Tuna Bekleviç, AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davanın ne yöne gideceğini kestiremediğini belirterek, “Konu demokrasiyse biz herhangi bir siyasi partinin yanında dururuz” dedi.

Haberin Devamı

abd Dışişleri Bakanlığının Türkiye masası yetkilileri, düşünce kuruluşları Alman Marshall Fonu (GMF), Ulusal Demokrati Enstitüsü (NDI) ve Uluslararası Cumhuriyetçi Enstitü (IRI) yetkilileriyle görüşmelerde bulunan Bekleviç, abd'yi ziyaret nedeninin Türk siyasetindeki son gelişmelerle bağlantılı olmadığını söyledi.washington'da AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bekleviç, Başbakan Recep tayyip erdoğan ile Edirne'de yaptığı görüşmeye ilişkin Türk basınında çıkan yorumların hatırlatılması üzerine Bekleviç, “görüşmenin içeriğiyle ilgili bir şey söyleyemeyeceğim” dedi.

GTP olarak Türkiye'deki son gelişmeleri “endişeyle” izlediklerini kaydeden Bekleviç, “Bu gelişmelerle Türkiye demokrasisi ve kalkınması ile AB hedefi konusunda bir sıkıntının oluşmamasını umut ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

başbakan erdoğan'a yapılan eleştirileri adil bulmadığını ifade eden Bekleviç, şöyle konuştu:“Tabii bu farklılıklarımız olmadığını göstermiyor. Bizim partimiz ile AK Parti arasında fikir ayrılıkları var. Fakat şu an siyaset arenasında hangi partinin olacağı değil, Türkiye'nin yararına bir sonuca ulaşılabilmesi, AB sürecinin devam edebilmesi önemli. Bizim derdimiz, hangi parti meselesinden çok, AB sürecinin devam edebilmesi.Türkiye siyaseti son zamanlarda şaşırtıyor ve endişelendiriyor. Ama Türkiye siyaset tarihinde böyle siyasi partilerin birbirine yakın pozisyon alması defalarca yaşanan bir şey. Bu bir kez daha yaşanabilir. Artık çok fazla gizlemediğimiz şeyler var. Konu demokrasiyse biz herhangi bir siyasi partinin yanında dururuz. Çünkü bu Türkiye için önemli. Üzerimize düşen bir görev olursa, Türkiye demokrasisi için bunu yapmaktan mutluluk duyarız.”

Bekleviç, GTP'yi geçen yıl kurdukları zaman, “daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlük” talebiyle ortaya çıktıklarını söyledi.

“Keşke parti kapatmayla ilgili çalışma, daha önceki yıllarda harekete geçirilseydi” diyen Bekleviç, şunları kaydetti:“Mevcut partiler içine baktığımız zaman Türkiye çift partili bir rejime doğru gidiyorsa, sanırım daha fazla demokrat davranışları benimseyen tarafı AK Parti olarak işaret etmek çok yanlış olmayacaktır. Özellikle azınlık vakıfları için yapılan çalışma çok uzun yıllardır Türkiye'de yapılmayan bir çalışmaydı. Daha muhafazakar olmakla suçlanan bir parti, böyle bir çalışmayı çıkarıyor. Çok önemli bir gelişme.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!