Erdoğan'ın Lozan sözleri tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın Lozan sözleri tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2016 00:23

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın Lozan Anlaşması için “Güncellenmesi lazım” sözü, tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Önceki gün ATV’de ‘Gençlerle Büyük Buluşma’ programına katılan Erdoğan, bir Rum gencin “Yeni anayasada azınlıklarla ilgili nasıl yenilikler olacak” sorusuna karşılık “Lozan’ın daha da güncelleştirilmesi ve ülkemizde ben hangi haklara sahipsem azınlıkların da aynı haklara sahip olması lazım” demişti.

Erdoğan’ın bu sözlerine şu yorumlar geldi:

Prof. Dr. Çağrı Erhan (Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü): Cumhurbaşkanı çok doğru söylüyor. Lozan’ın güncellenmesinden kastının Türkiye’deki yasa ve uygulamaların Lozan’da belirlenen azınlık tanımına uygun hale getirilmesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü maalesef azınlıkların bir takım hakları devlet tarafından ihlal ediliyordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: Lozan yeniden yazılamaz. Cumhurbaşkanı’nın bunu kastettiğini düşünmüyorum. Biz de parti olarak vatandaşlarımızın her türlü eşit hakka sahip olmasını destekleriz.

MHP milletvekili ve eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu: Azınlık statüsü Türkiye’ye özgü, Batılıların koydukları bir hüküm. İlla bir şey yapacaklarsa azınlık statüsünü kaldırsınlar.

BAKMADAN GEÇME!