Erdoğan'ın arkadaşıyla Londra'da görüştü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın arkadaşıyla Londrada görüştü
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2003 01:50

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Avrupa Sosyalist Partisi (PES) toplantısı için gittiği Londra'da, gezisinin son gününü gurbetçilere ayırdı. Türk mahallesine giden Baykal, Türk işadamlarıyla kahvaltılı toplantı yaptı. Baykal'ın Türk mahallesindeki bu toplantısına, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çocuklarına yurtdışında öğrenim bursu veren Ramsey'in patronu ünlü İşadamı Remzi Gür de katıldı.

ÖVGÜ YAĞDIRDI

Gür'
ün, Baykal'ın da arkadaşı olduğu öğrenildi. Baykal, geçtiğimiz yıllardaki bir gezisi sırasında Gür'e ait olan Ramsey'in Kastamonu'nun Araç ilçesindeki konfeksiyon fabrikasını gezdiğini belirterek, ‘‘Remzi Gür başarılı bir işadamı. İşçi çocuğu olarak gittiği Londra'ya şimdi milyonlarca dolarlık ihracat yapıyor’’ dedi. Türk işadamlarının İngiltere'de önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Baykal, ‘‘Bu işadamlarımızın sayısı ne kadar artarsa Türkiye'de o kadar fazla güçlenir. Günümüzde bir ülke, ne kadar çok marka yaratırsa o kadar zengin sayılıyor’’ dedi.

ŞENER'LE KARŞILAŞTI

Bu arada Baykal, Londra'dan Türkiye'ye Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'le birlikte döndü. Türk-İngiliz İş Konseyi toplantısı için Londra'ya giden Şener ve Baykal Londra-İstanbul uçağında yanyana oturarak İstanbul'a kadar sohbet ettiler. Baykal ve Şener'i Londra Heatrow havalimanından Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna uğurladı. Büyükelçi Alptuna, Londra ziyareti boyunca Baykal'a da zırhlı bir otomobil tahsis etti.


Türk mahallesi hatırası


CHP Lideri Deniz Baykal, Londra'daki Türklerle Antepliler Lokantası'nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda buluştu. Türkiye'den getirilen kahvaltılıklar ve çayla karnını doyuran Baykal, toplantının ardından gurbetçilerle hatıra fotoğrafı çekmeyi ihmal etmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!