Erdoğan'ı evinde ziyaret edecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanı evinde ziyaret edecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 11:37

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara'daki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a geçti. Ankara'dan demokrasi mesajı vererek ayrılan Biden, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı yarın evinde ziyaret edecek. Ziyaret öncesi Biden'ı korumakla görevli gizli servis elemanları Kısıklı'da inceleme yaptı.

Haberin Devamı

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Ankara'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi.

 

JOE BIDEN TÜRKİYE'YE BÖYLE GELDİ / FOTO GALERİ

CUMHURBAŞKANI GÜL BIDEN'I BÖYLE KARŞILADI / WEBTV

 

Biden'ın ziyaretinin ana gündem maddelerini Ortadoğu’daki son durum ve PKK terörüne karşı ortak mücadele oluşturuyor.

 

Gül, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "ABD, PKK'ya karşı mücadelede yeni bir açılım yapabilecek mi?" sorusuna ise, "Daha güçlü bir ÅŸekilde devam edecek. Bunun çok iyi farkındalar. Bu konuda Irak'ta yaptığı görüşmeler hakkında bir çok kesin, kati bilgi verdi. Hem de burada söylediÄŸi ÅŸeyler iyi ÅŸeylerdi. Bunları karşılıklı takip edeceÄŸiz" yanıtını verdi.Â

 

Haberin Devamı

GÜL-BIDEN GÖRÜŞMESİNDEN KARELER

 

Biden, görüşme öncesi bir gazetecinin "Suriye konusunda Türkiye'ye ne mesaj vereceksiniz?" sorusu üzerine, "Ben buraya mesaj vermeye değil, dostlarımızla bazı konuları konuşmaya geldim" dedi.

 

Gül ile Biden'ın görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü. Çankaya Köşkü'nde yapılan görüşmeye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de katıldı.

GİZLİ SERVİS BAŞBAKAN'IN EVİNİN ÖNÜNDE İNCELEME YAPTI / WEB TV

CUMHURBAŞKANI GÜL BIDEN'I ÇANKAYA'DA BÖYLE KARŞILADI / WEB TV

DEMOKRASÄ° MESAJI  Â

Biden, Gül ile görüşmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan ve ardından saygı duruşunda bulunan Biden, Anıtkabir Özel Defteri'ni de imzaladı.

ANKA'nın bildirdiğine göre, ABD Büyükelçiliği, Biden’in deftere İngilizce olarak yazdığı sözleri yayımladı. Biden, Anıtkabir defterine şunları yazdı:

“ABD’nin adına, Türkiye’nin büyük kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına en derin saygılarımı ifade ediyorum. Bugün, dünya çapında insanlar, nasıl yönetildikleri konusunda seslerini daha çok duyurmak için çaba gösterirken Atatürk’ün, Türkiye’nin kendi gelişmesindeki demokratik ilkelere yaptığı vurgudan ilham alabilirler."

Haberin Devamı

BIDEN'DAN ANITKABÄ°R'E ZÄ°YARET / FOTO GALERÄ°

Biden, Ankara'daki temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul’a hareket etti. Biden'i, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Scott F. Kilner ile öteki yetkililer karşıladı.

Biden'i taşıyan özel uçağın Atatürk Havalimanı'na inmesinden saatler önce devlet konukevi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. ABD'li korumalar tarafından devlet konukevinin otoparkında bulunan otomobiller ve kendi kullanacakları araçlar eğitimli köpekler yardımıyla kontrol edildi.

FENER RUM PATRÄ°KHANESÄ°'NE ZÄ°YARET

Biden yarın ilki geçen sene Washington’da gerçekleşen Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katılacak.

Haberin Devamı

Biden, İstanbul'da ayrıca Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de bir araya gelecek.

ABD Başkan Yardımcısı'nın ikili görüşmelerde de Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılması gerektiği mesajını verdiği ifade ediliyor. ABD Başkanı Barack Obama da Ankara'yı ziyareti sırasında Meclis'te yaptığı konuşmada okulun açılması gerektiğini vurgulamıştı.

KISIKLI'DA Ä°NCELEME

Biden'ın Küresel Girişimcilik Zirvesi’ne katıldıktan sonra Başbakan Erdoğan'ı Üsküdar Kısıklı'daki konutunda ziyaret edeceği bildirildi. Görüşmenin saat 13.30 sularında gerçekleşmesi bekleniyor.

Ziyaret öncesi, ABD'li görevliler, Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'da güvenlik incelemesi yaptı.

ABD’li görevliler, başbakanlık koruma polisleriyle de görüştü.

Haberin Devamı

GİZLİ SERVİS KISIKLI'DA BÖYLE İNCELEME YAPTI / FOTO GALERİ

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER / WEB TV

BIDEN'A KORUMA ORDUSU / WEB TV

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!