Erdoğan'a yanıt: Mücadelemiz sizin torunlarınız için

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana yanıt: Mücadelemiz sizin torunlarınız için
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 22:22

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Sen bir daha benim kapımı çalamazsın” diyerek yurtdışında Anayasa değişikliğine ilişkin yaptığı çalışmaları eleştirmesine dün “Cumhurbaşkanına cevabımız” başlıklı açıklamayla yanıt verdi.

Haberin Devamı

Feyzioğlu özetle şunları kaydetti:

‘HAYIR’ DİYENİ TERÖRİST GÖRMEKTESİNİZ: “Sayın Cumhurbaşkanı, bizi, Avrupa’da dolaşarak Anayasa’yı anlatmakla suçladınız. Yurtdışında bu amaçla ve birkaç saatliğine tek bulunduğumuz tarih, 18 Şubat 2017’dir. Anladığımız kadarıyla bu defa da tarih konusunda aldatılmışsınız. Aynı tarihte Başbakanınızın da Almanya’da ‘evet’ mitingi yaptığı eminiz malumlarınızdır. Sayın Başbakana yönelik bir öfkenizi görmedik. Hollanda’da ‘evet’ propagandası yapan iktidar partisi milletvekili Sayın Mustafa Köse’ye de bir söz söylediğinizi duymadık. Demek ki tarafsızlık yemini etmiş siz, ‘evet’i savunanları vatandaş, diğerlerini terörist görmektesiniz.

SADECE FUTBOLCULAR MI KONUŞSUN: Türkiye’yi terörist unsurlarla dolaşarak bir çalışma yaptığımızı da söylemişsiniz. Maalesef yine aldatılmışsınız. Türkiye’nin yetişmiş en vasıflı Anayasa hukukçularından biri olan ve bildiklerini Türk milletiyle paylaştığı için üniversitesindeki görevine sizi kızdırma korkusuyla son verilen Prof. Dr. Süheyl Batum mu terörist unsur? Kardak kahramanları, kumpas mağduru kahraman asker ve polislerimiz terör destekçisi olmakla suçlanabilir mi? Siz sadece futbolcular konuşsun ve ‘evet’ propagandası yapsın mı istiyorsunuz?

Haberin Devamı

BİZİ İKBAL BEKLEYENLERLE KARIŞTIRDINIZ: Sayın Cumhurbaşkanı, demişsiniz ki; ‘Bundan sonra kapımız TBB Başkanı’na kapanmıştır’. Bizi sanırım sizden ikbal bekleyen bazılarıyla karıştırdınız.

ŞİMDİ DE UYARIYORUZ: Savcısı benim dediğiniz kumpas davalarla TSK’ya balyoz indirilirken uyarmıştık. 2010 Anayasa değişikliği yazılırken ‘yargıyı belirli yapılara teslim’ ediyorsunuz diye uyarmıştık. Sözde barış sürecinde şehirlerimizin terör örgütünce cephaneliğe çevrildiği konusunda uyarmıştık. Şimdi de uyarıyoruz.

KİM CUMHURBAŞKANI OLACAK BİLİYOR MUSUNUZ?: Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün korunması açısından hayati önem taşıyan Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na koyduğumuz çekinceler de cumhurbaşkanının tek imzasıyla kaldırılabilir oluyor. Bu, sonu felakete yol açacak yetkilerden haberiniz olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz. Peki bir sonraki cumhurbaşkanının kim olacağını bilebiliyor musunuz? Biz gerçekleri Türk milletine anlatmak için yollara düştük. Sayın Cumhurbaşkanı, mücadelemiz Türkiye içindir, sizin torunlarınız da dahil gelecek nesillerimiz içindir. Konuşmanızda ‘Bedel ödeyeceksin’ cümlesindeki her bedeli Türk milleti için ödemeye hazırız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!