Erdoğan'a Man adası çağrısı: Şirketin adını söylemek zorunda

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana Man adası çağrısı: Şirketin adını söylemek zorunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 20:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Man Adası belgeleri’yle ilgili “Benim adım nasıl Kemal ise bu belgeler de o kadar doğru. Bir şirket satışı olduğu söylendi. ‘Hangi şirket’ diye sorduk. Cevabını almış değiliz. Şirketin adını bana söylemek zorundalar” dedi. NTV yayınında belgeleri gösteren Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MÜFETTİŞ SAYISI 100’Ü GEÇTİ

“Her belediye başkanı hakkında inceleme de soruşturma da yapılabilir. Özel bir eleştiri getirmedik, hiç itirazımız yok. Konuşmadan önce Battal Bey’e sordum, ‘Nedir bunlar’ diye. O da dosyayı teslim etti. Mahkeme kararları ve iddiaları tek tek koydu. Man Adası’nı tartışmadan uzak tutmak ve İçişleri Bakanı olarak koltuğunuzu sağlam tutmak için böyle bir olaya başvuruyorsunuz. Belediye başkanlarımızın iyi görev yaptıklarını düşünüyorum. Baskı var. Bir belediyemize gelen müfettiş sayısı 100’ü geçti. ‘Bir oda ayırın, bütün belgeleri verin’ dedim. İki mesaj verdim. Bir, her kuruşun hesabını belde halkına vereceksiniz. İki, hiçbir ayrım yapmayacaksınız.

AİLE OLARAK DİKKAT EDİYORUZ

Bir kuruşluk bir torpil varsa, ben siyaseti bırakırım, ben onlara benzemem. Siyaseti ahlak temelli yaparım. Kızımın dairesi orada, araştırın. Battal Bey’in eşi önseçimle geldi. Kızım tazminat davası açtı, kazandı. Aile olarak bunların hepsine dikkat ediyoruz. Acaba bir karar alırken, şu veya bu şekilde
bir tartışma konusu olur mu? Kendisine mütevazı bir daire alıyor. Bir sefer gittim evine zaten bu kadar mütevazı ev.

Haberin Devamı

ONUN BASKISI BİZE VIZ GELİR

Erdoğan, Man Adası’yla ilgili belgelerden dolayı büyük rahatsızlık içinde. Bunu kapatmak istiyor. Neyle kapatacak? CHP’li belediyelere saldırarak kapatacak. Burada ayıp olan şu; Cumhurbaşkanı makamını işgal eden zatın doğrudan doğruya yargıya ve bürokrasiye talimat vererek onları kendi özel intikamını alması için aracı kılması. O makamda oturan zat acziyetini baskı kurarak gidermeye çalışıyor. Onun baskısı bize vız gelir.

Erdoğana Man adası çağrısı: Şirketin adını söylemek zorunda

MASAK’I GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

(Man Adası belgeleri) Para bir şekliyle gidiyor, sonra geliyor. Bunun bir şirket satışı olduğu söylendi. ‘Şirket satışı kime ve hangi şirket’ diye sorduk. Cevabını almış değiliz. Belgeleri açıklamadan önce ‘Belgeler sahtedir’ dediler. Sarayın avukatını da baroya şikâyet ettik. Şirketin adını bana söylemek zorundalar. Benim adım nasıl Kemal ise bu belgeler de o kadar doğru. ‘Erdoğan’ın yakın akrabalarının Man Adası’nda şirketleri yok’ dediler. (Belge gösteriyor) Ziya İlgen’e ait. Biz bir şey söylüyorsak kılı kırk yararak söylüyoruz. MASAK’ı, Emniyet İstihbarat’ı göreve çağırıyoruz.

Haberin Devamı

GÜZEL BİR ADAYIMIZ OLACAK

(Cumhurbaşkanlığı adaylığı) Çok güzel bir adayımız olacak. Birden fazla isim var. Oturup değerlendireceğiz. Bursa’yı, Denizli’yi, İstanbul ve Ankara’yı da alacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Ekonominin daha da kötüye gideceğini düşündükleri an erken seçime giderler. Erken seçime hazırız.” 

Soylu'yA: Sen kimsin tehdit ediyorsun

(İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya) Ona yanıt vermedim, yanıt vermeye değmez çünkü. Grup başkan vekillerimiz, parti sözcümüz ağzının payını verdi. Kalkacak beni tehdit edecek devletin gücünü kullanarak. Kim oluyorsun, sen kimsin de beni tehdit ediyorsun? Bunların hepsinin hesabı yargı önünde sorulacak. Düne kadar Fetullah Gülen’e övgüler düzen ve düne kadar Erdoğan hakkında ağza alınmayacak şeyler söyleyen biri nasıl olur da 180 derece dönüp İçişleri Bakanlığı koltuğuna oturur.

Haberin Devamı

TWITTER'DAN YANIT: YALAN SÖYLÜYOR

KILIÇDAROĞLU’nun NTV yayınında Man Adası belgelerinin sahte olduğu yönündeki iddialara ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkındaki suçlamalara yanıt verdiği sırada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter’dan paylaşımda bulundu. Soylu, “Canlı yayında şu anda KK alenen ATAŞEHİR konusunda yalan söylüyor. ‘İddiaların hepsi açık söylüyorum hepsi mahkeme kararıyla takipsizlik verildi’ dedi. Eğer böyleyse ben istifa edeceğim. Değilse sen istifa edecek misin?” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!