Erdoğan'a '3 çocuk' eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğana 3 çocuk eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 13:34

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “en az 3 çocuk doğurun” açıklamasını eleştirdi. Demirel, “Eğer doğacak çocuklarımıza iş verebilecek durumda değilsek, onların kazancını sağlayabilecek durumda değilsek, eğitimini sağlayabilecek durumda değilsek, o zaman ne olur? Sokak çocukları meydana getirmiş oluruz” dedi.

Haberin Devamı

9. Cumhurbaşkanı Demirel, konuşmacı olarak katıldığı UNFPA'nın yaptığı Gençlerde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması sonuçlarının açıklandığı toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirel, bir soru üzerine Erdoğan'ın “en az 3 çocuk doğurun” sözlerini eleştirdi. Demirel, sayıca çok nüfusun değil; güçlü, sağlıklı, iyi eğitilmiş, işi gücü olan ve refah içinde yaşayan bir nüfusun önemli olduğuna işaret etti. Demirel şöyle dedi:

“Kaç tane isterseniz yapın. Besleyebileceğiniz kadar yapın. Çocuklarımızın hepsine iş imkanı bulabilmeli, eğitim imkanı verebilmeli, hepsine geleceklerinde güvenli bir ekonomik hayat sağlayabilmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hedefi böyle bir düzen olmalı. Eğer doğacak çocuklarımıza iş verebilecek durumda değilsek, onların kazancını sağlayabilecek durumda değilsek, eğitimini sağlayabilecek durumda değilsek, o zaman ne olur? Sokak çocukları meydana getirmiş oluruz. Bunların hepsi ölçülü biçili olacak. Dünya nereye gidiyorsa biz de oraya gideceğiz.”

Haberin Devamı

YOKSULLAŞAN NÜFUS SOKAKLARDA KADINLARIN ÇANTALARINI KAPAR        

Gençlerde Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan 9. Cumhurbaşkanı Demirel, yüzde 3 nüfus artışının yüzde 5 kalkınma hızı ile karşılanamayacağını belirtti. Demirel, yüzde 5 kalkınma hızı ile sağlanacak olan istihdamın 500-600 bin kişi arasında değişeceğini ifade ederek, “Senede nüfus 1 milyon artınca geriye kalan 500 bin kişi işsiz olur. Ve iş veremediğiniz nüfus yoksullaşır. Yoksullaşınca sokaklarda kadınların çantasını kapar. İstenmeyen, kanunsuz davranışlara girer” diye konuştu. Türkiye’de nüfus artışının yüzde 1’in altında olması gerektiğinin altını çizen Demirel, “Sayıca fazla fakat yoksul bir nüfustansa, yoksullukla başa çıkabilmiş az nüfuslu bir ülke daha güçlü olacaktır. Güçlü bir Türkiye isteniyorsa iki yakasını bir araya getirebilen sağlıklı bir nüfus olmalıyız” diye konuştu.       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!