Erdoğan: Zirveye katılacağız

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Zirveye katılacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2002 12:28

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında 7 Haziran'da yapılacak zirveye katılacaklarını belirterek, ''Gitmemeyi Başbakan'ın durumuna bağlamayız'' dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, parti yetkilileri ile birlikte Ankara Ticaret Odası (ATO)Başkanı Sinan Aygün'ü ziyaret ederek, bir süre görüştü. Aygün'e iade-iziyarette bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ülkenin sıkıntılarla boğuştuğunu diye getirdi. 

''Şu anda Başbakan sonrası dönemin yaşanmaya başlandığını'' savunan Erdoğan, ''Başsız ve Başbakansız bir ülkede (Sorunlara çözüm üretiliyor) dersek kendimizi aldatmış oluruz. Raporların yırtıldığı bir dönemi yaşıyoruz. DSP yönetiminin bütün sıkıntılar karşısında hakarete varan yollara başvurmaları sıkıntılı olduklarının alametidir'' dedi.

''Geminin batması halinde herkesin batacağına'' dikkat çeken Erdoğan, Cumhurbaşkanı başkanlığında yapılacak zirvede bir çıkış yolunun bulunabileceğini dile getirdi.

ATO Başkanı Aygün de ekonomik tespitlerde bulunarak, Erdoğan'a güncel konulara ilişkin sorular yöneltti.

Aygün'ün, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in ''Sezer başkanlığındaki zirveye Başbakan'ın katılmaması halinde katılmayacağı'' yolundaki haberleri anımsatarak, ''Siz katılacak mısınız?'' sorusuna Erdoğan, ''Katılacağız'' yanıtını verdi.

Erdoğan, Aygün'ün AB üyeliği ve idam tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtlarken de, Türkiye'nin AB'ye girmesini kesinlikle desteklediklerini dile getirerek, AK Parti'nin bunu ''pazarlık'' konusu yapmayacağını kaydetti. Zirve için bir komisyon oluşturduklarını anlatan Erdoğan, ''Normalde idamdan yana değiliz.'' dedi.

AK Parti'nin yeni bir oluşum olduğunu, DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar'ın da ''yeni bir söylemle yola çıktığını'' dile getiren Aygün'ün, diğer yeni oluşumlara ilişkin görüşünü sorması üzerine de Erdoğan, ''Her müteşebbisin piyasada bir alıcısı vardır'' dedi.

Devlet Bakanı Kemal Derviş'in seçime ilişkin açıklamalarıyla ilgili bir sorusu üzerine de Erdoğan, ''Türk halkının yüzde 86'sının hükümetten ve ekonomik gidişattan memnun olmadığı için seçim istediğini'' söyledi. Her geçen günün bir önceki günden daha kötü bir tablo çizdiğini savunan Erdoğan, bir an önce erken seçimin yapılmasınıistedi. Erdoğan, ''Seçim ekonomiyi sıkıntıya sokar'' ifadeleri yanlıştır. Bu ülke rahatlıkla seçimi kaldırır'' dedi. Erdoğan, bir başka soruyu yanıtlarken de Seçim ve Siyasi Partiler Kanunları'nın mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, Sezer başkanlığındaki zirveyle ilgili bir başka soruyu yanıtlarken de muhalefetin Başbakan'ın katılmamasına endeksli bir davranış gösteremeyeceğini belirterek, ''Bu Başbakan'ın değil Cumhurbaşkanı'nın davetidir. Acil çözüm bekleyen meseleleri görüşeceğiz. Gitmemeyi Başbakan'ın durumuna bağlamayız'' diye konuştu.

Aygün'ün, Erdoğan'ın vizyonunu görmek için bu soruları yönelttiğini dile getirmesinin ardından, Erdoğan da Aygün'e ''Siz erken seçim istiyor musunuz?'' diye sordu. Aygün de Siyasi Partiler ve Seçim Kanunları bir an önce değiştirildikten sonra hemen erken seçime gidilmesi gerektiği görüşünü ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!