Erdoğan: Suriye bizimle savaş halinde

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Suriye bizimle savaş halinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2014 00:54

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında, çok kritik bir cümle sarfetti: Suriye bizimle savaş halinde...

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın bu cümlesinin, Türkiye'nin, Dışişleri Bakanlığı'ndaki Suriye konulu kritik bir toplantının internete sızan ses kaydını tartıştığı dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti. Ses kaydında,

Erdoğan: Suriye bizimle savaş halinde
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Müsteşar Feridun Sinirlioğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, aşırı dinci İŞİD militanlarının, Türkiye'nin Suriye sınırları içindeki toprağı Süleyman Şah Karakolu'na yönelik tehdidinin ardından, izlenecek politikayı tartışıyorlardı.

TÜRKİYE SURİYE'YE SAVAŞ İLAN ETMEDİ

Türkiye ile Suriye arasındaki gerginlik, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesine neden oldu.

Erdoğan: Suriye bizimle savaş halinde
30 MART BALKON KONUŞMASI

Haberin Devamı

Ancak diplomatik ilişkilerin kesilmesi, tek başına "savaş durumu" anlamına gelmiyor. İki ülkenin resmen savaş halinde olması için, mutlaka kendi mevzuatları çerçevesinde savaş ilanı yapmaları da gerekiyor.

Erdoğan: Suriye bizimle savaş halinde
'Balkon konuşması'na ailesiyle çıktı

TBMM, her ne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye topraklarında operasyon yapmasına izin vermiş olsa da, bu izin "savunma için" verilmişti.

Türkiye'nin, Suriye uçak ve helikopterini düşürmesi ise, BM'ye ve diğer ilgili uluslararası kuruluşlara hep, diplomatik olarak "Türkiye'nin kendi topraklarını savunması" olarak açıklandı.

Türkiye, Suriye'ye hiçbir zaman savaş ilan etmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!