Erdoğan’ın torun mutluluğu

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın torun mutluluğu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 01:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce ismini açıkladığı torunu Ali Tahir, dün akşam İstanbul’da dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Toruna, özel uçak ve sivil plakalı araçla geldi

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve gelini Reyyan Erdoğan’ın ikinci çocukları Ali Tahir, saat 19.00’da Bağcılar Medipol Mega Hastanesi’nde 3 kilo 210 gram olarak doğdu. Ali Tahir’in doğum haberi üzerine Ankara’daki programlarını yarıda kesen Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, özel uçakla İstanbul Atatürk Havalimanı’na, buradan da sivil plakalı bir araçla hastaneye gitti. Hastanenin arka kapısından saat 22.40’da giriş yapan Başbakan Erdoğan, iki saat hastanede kalıp, yine arka kapıdan sivil plakalı araçla ama bu kez eskortla ayrıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN TORUN SEVİNCİ / FOTO GALERİ

KENDİ ARACINI KULLANDI
Doğum haberi üzerine Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’ne bağlı sivil polisler hastane etrafında görev yaptı. Başbakan Erdoğan gazetecilere görünmeden hastaneye girip çıkarken kardeşi Mustafa Erdoğan kendi kullandığı ciple hastaneden ayrıldı. Çok mutlu oldukları görünen aile fertleri herhangi bir açıklama yapmadılar. Erdoğan’ın dördüncü torunu Ali Tahir’in doğumu üzerine hastaneye tebrik için çok sayıda çiçek gönderildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı’nın düzenlediği Muharrem ayı iftarında yaptığı konuşmada yeni doğacak torununa “Ali” ismini vereceğini açıklamıştı. Başbakan, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “En büyük kayınbiraderim Hüseyin’dir, ikinci sıradaki kayınbiraderim Hasan’dır, diğer kayınbiraderim Ali’dir. Şimdi bir torunum geliyor isminin bir tanesi Ali olacak. Niye? Bunların hepsi bizim ortak mirasımızdır, birlik sebebimizdir” demişti.

''GÜZEL BİR İSİM AMA KEŞKE ALİ İSMAİL KOYSAYDI''
Halk TV’nin canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’ın bir torunun dünyaya geldiğinin ve adının “Ali Tahir” konulduğunun söylenmesi üzerine, “Allah analı, babalı büyütsün. Güzel bir isim, Ali Tahir ismi. Ali İsmail olsaydı çok daha güzel olurdu. İsmail de çok güzel bir isim” dedi.

3 TORUNU DAHA VAR

Başbakan Erdoğan'ın, kızı Esra Albayrak ve damadı Berat Albayrak’ın çocukları Ahmet Akif Albayrak, Mahinur Albayrak ile oğlu Bilal Erdoğan ve gelini Reyyan Erdoğan’ın oğlu Ömer Tayyip Erdoğan olmak üzere 3 torunu daha var.

Haberin Devamı

''TORUN OLUR DA KUCAĞA ALINMAZ MI''

Ankara'da katıldığı bir açılışta gazetecilerine dün akşam saatlerinde doğan torunuAli Tahir'i kucağına alıp almadığını sorması üzerine Başbakan Erdoğan, "Öyle bir soru soruyorsunuz ki 'kucağınıza aldınız mı' Torun olur da kucağa alınmaz mı? Belli ki tabii daha torun sahibi olmadınız. İnşallah torun sahibi olduğunuz zaman onun tadını, zevkini, farklı inşallah yaşayacaksınız. Tabii evlat ayrı bir zevktir, tadı ayrıdır. Ama torun hakikaten o daha bir ayrıdır. Daha bir güzeldir" dedi.

''EN AZ 3 ÇOCUK''

Başbakan Erdoğan, çiftlere 3 çocuk tavsiyesi yaptığını da hatırlatarak, şunları kaydetti:
"En az üç diyoruz, bu milletin çokluğuyla, bu milletin geleceğiyle inşallah tüm dünyada övüneceğiz, genç kuşaklara genç nesillere ihtiyacımız var. Ali Tahir'imiz de şu anda bizim inşallah dördüncü torunumuz oldu. Allah'ın bu lütfu bize. Sağlıklı bir şekilde hamd olsun doğum gerçekleşti. Bundan dolayı ayrıca çok çok mutluyuz. Allahımıza hamd olsun. Özellikle de gerek, ben tabii gelinim demiyorum, iki yavrumun bu neslimizi çoğaltma noktasındaki attıkları adım nedeniyle kendilerini kutluyorum, darısı nice vatandaşlarımın da başına diyorum. Allah bu mutluluğu bütün vatandaşlarıma inşallah tattırsın.''


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!