Erdoğan’ı tribüne göndereceğiz

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ı tribüne göndereceğiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 00:00

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Onursal Genel Başkanları Bülent Ecevit’in ölümünden sonra ilk mitingini Zonguldak’ta yaptı.

Ecevit gibi mavi gömlek giyen Sezer, 8 bin kişiye seslendi. Çağdaş ve demokratik cumhuriyeti başka yerlere çekmeye çalışanların karanlık yolda kendilerinin yok olacağını ifade eden Sezer, şunları söyledi: "Ecevit’in cenazesinde ’insanlar stadyumda maç seyretmeye gelmişler’ diyen Başbakanı tribüne göndermek boynumuzun borcu. Bunların burnundan fitil fitil getiririz. Cumhurbaşkanlığına giderse de oradan onu indiririz. Başbakanın yaptıklarına karşın yüzü de kızarmıyor." DSP il ve ilçe yöneticileri miting nedeniyle bir hafta önceden hazırlıklara başlayarak, Sezer’in fotoğrafları ve bayraklarla süslediler. Partililer, ’Atatürk’ün izinde, Ecevit’in ışığında Zeki Sezer’le halk iktidarına’, ’Umudumuz Sarıoğlan’, ’Ecevitler asla ölmez’, ’Madencinin ışığı Zeki Sezer’ yazılı pankartlar taşıdılar. Alanda bulunan türbanlı genç kızlar da dikkat çekti.

Yeni umut

DSP’nin dünkü mitingine madencilerin geniş katılımı oldu. "Karaoğlan Ecevit"ten esinlenilerek hazırlanmış Zeki Sezer’e vurgu yapan "Umudumuz Sarıoğlan" dövizleri de dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!