Erdoğan çifti Blair House'da

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan çifti Blair Houseda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 16:05

ABD ziyaretine başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu dakikalarda Beyaz Saray’ın yanındaki konukevi Blair House’da uzun uçak yolculuğunun yorgunluğunu atıyor.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türk heyetini taşıyan ANA uçağı Washington'a indikten sonra, doğrudan Blair House geçti.

BLAIR HOUSE / FOTO GALERİ

ABD yönetimince en özel yabancı konuklara tahsis edilen Blair House'ın çatısında ise Türkiye'den gelen misafirlerin şerefine Türk bayrağı dalganıyor.

ERDOĞAN'IN ABD ZİYARETİNDEN KARELER

Erdoğan çifti Blair Houseda

Askeri törenle karşılanan Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, TSİ 07.45'te Washington Joint Base Andrews Naval askeri havaalanına inmişti. Havaalanında Erdoğan'ı, ABD Protokol Şefi Büyükelçi Capricia Marshall, hava üssü komutanı Albay Micheal Hess ve eşinin yanı sıra Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ve diğer yetkililer karşılamıştı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın bugün TSİ 22.00 sularında Maryland’deki Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi diye geçen cami inşaatını ziyaret etmesi planlanıyor. Yarın Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret edecek Erdoğan’ın Cuma günü de Brookings Enstitüsü ve SETA tarafından düzenlenen panellerde konuşması, akşamında da büyükelçilik rezidansında düzenlenecek resepsiyona katılıp oradan San Francisco’ya hareket etmesi bekleniyor.

ABD temaslarında Başbakan Erdoğan'a refakat edecek heyette, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile çok sayıda iş adamı da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!