Erdoğan: "Bu soykırım girişimidir"

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bu soykırım girişimidir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 20:09

AK Parti Kocaeli 4. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, Suriye'deki olaylarla ilgili "Suriye için artık söz bitmiştir. Bu alçakça katliamlar, bu soykırım girişimleri, bu insanlık dışı vahşet, artık gitmekte olan bir rejimin ayak seslerinden başka bir şey değildir" dedi.

Haberin Devamı

Aylin Kürkcü bildiriyor - AK Parti Genel  Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye artık için sözün bittiğini  belirterek, “Bu alçakça katliamlar, bu soykırım girişimleri, bu insanlık dışı  vahşet, artık gitmekte olan bir rejimin ayak seslerinden başka bir şey değildir”  dedi.

Erdoğan, İsmet Paşa Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Kocaeli 4. Olağan  Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dün Suriye'den gelen acı habere değinerek,  “Zalim Esed rejiminin gözü dönmüş katilleri, Hama'da, Tireyme beldesine ağır  silahlarla saldırdılar. Aldığımız haberlere göre, çoğu kadın, çocuk olmak üzere,  270 civarında masum insan bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybetti” dedi.

"Biz bu sahnenin benzerini Irak'ta, Saddam rejiminde gördük"

Suriyeli, Hamalı kardeşlerinin boğazları kesilerek, idam edilerek, camide  toplu halde infaz edilerek katledildiklerini duyduklarını belirten Erdoğan, şöyle  konuştu:
“Suriye için artık söz bitmiştir. Bu alçakça katliamlar, bu soykırım  girişimleri, bu insanlık dışı vahşet, artık gitmekte olan bir rejimin ayak  seslerinden başka bir şey değildir. Biz bu sahnenin benzerini Irak'ta, Saddam  rejiminde gördük. Biz bu sahnenin benzerini, Libya'da, Kaddafi rejiminde gördük.  Biz bu sahnenin benzerini, Mısır'da, Mübarek rejiminde gördük. Kendi hırsı, kendi  koltuğu, kendi ikbali ve istikbali için, halkına silah çevirenler, halkına  helikopterlerden bomba yağdıranlar sadece ve sadece kendi sonlarını hazırlarlar.  Bütün diktatörler korkaktır. Bütün diktatörler zalimdir. Bütün diktatörler,  ülkelerinin düşmanlarından değil, kendi halklarından çekinirler.”

Haberin Devamı

Suriye'deki dikta rejiminin, on yıllar boyunca, işgal altındaki  toprakları için tek bir mermi atamadığını, kendi hava sahasındaki, kendi  toprağındaki, kendi karasularındaki silahlı askeri araçlara tek mermi sıkma  cesaretini gösteremediğini ifade eden Erdoğan, “Bunlar, ancak ve ancak,  uluslararası sularda, silahsız uçan uçaklara saldırabilirler. Er ya da geç, bu  eli kanlı zalimler gidecek ve Suriye halkı eninde sonunda bunlardan hesap  soracaktır” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI / WEB TV
       
"Yavru Esed aynı yolda yürüyor"

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, 1982 yılında Suriye'nin Hama kentinde çok ağır,  insanlığa kara bir leke olarak geçecek bir katliam yürütüldüğünü ve 40 binden  fazla masum sivilin toplu olarak hunharca öldürüldüğünü anlatarak, “Baba Esed  yaptı bunu, şimdi de yavru Esed aynı yolda yürüyor” dedi.
Erdoğan, o gün dünyanın sesinin çıkmadığını, evrensel insan hakkı  diyenlerden, insani değerler diyenlerden, Avrupa değerleri diyenlerden ses  çıkmadığını belirtti.

Suriye'nin yanı başında, Lübnan'da, Sabra Şatilla kamplarında  Filistinliler katledilirken, İsrail'de Filistinliler soykırıma tabi tutulurken,  aynı anda, Suriye'de de, baba Esed rejimi tarafından Suriye halkının bir  bölümünün sistemli bir soykırıma tabi tutulduğunu kaydeden Erdoğan, 1982'de  Türkiye'nin de bu katliama ses çıkarmadığını, o gün sesini gerektiği gibi  yükseltmediğini, gereken tepkiyi göstermediğini söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, içine kapanan, içine kapatılan Türkiye'nin en insani  tepkiyi dahi veremediğini belirterek, “Türkiye, on yıllar boyunca, Kerkük başta  olmak üzere Kuzey Irak'ta kendi soydaşlarına karşı uygulanan soykırımlara dahi  gerektiği şekilde tepkisini göstermedi. Ama bugün öyle bir Türkiye yok. Bugün,  bölgesine, komşularına sırtını dönen, kardeşlerinin acısına sırtını dönen,  sağır-dilsiz bir Türkiye yok. Suriye'de, bu kukla diktatöre, bu taşeron rejime  karşı, özgürlük, bağımsızlık, demokrasi mücadelesinde Suriyeli kardeşlerinin  yanında olmaya devam eden bir AK Parti iktidarıyla Türkiye var” diye konuştu.
       
"Suriyeliler'e kucak açmaya devam edeceğiz"
         
Türkiye'nin evini, barkını, toprağını, akrabalarını, kardeşlerini terk  eden Suriyeliler'e kucak açmaya devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, şu anda 40  bini aşkın Suriyelinin misafirleri olduğunu, kapılarının açık olduğunu, ne kadar  gelirse almaya devam edeceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Hama katliamının, diğer şehirlerdeki katliamın, 1982 ve  sonrasında olduğu gibi unutulmasına, üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz.  Dünya kamuoyunun, küresel vicdanının dikkatini Suriye'ye yöneltmek için elimizden  geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!