Erbakan'ı ihraç edin kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Erbakanı ihraç edin kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, RP lideri Necmettin Erbakan'ın geçen hafta ortaya çıkan Kanal 7 televizyonu ile ilgili konuşma kasetinde suç işlediğini belirterek, RP'nin bu suçtan kurtulabilmesi için Erbakan'ı ihraç etmesi gerektiğini söyledi.

Baykal, CHP'ye katılımlar nedeniyle geldiği Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

‘‘RP, siyaseti hizmetten çıkarmış, din savaşı gibi cihat haline getirmiştir. Bunu bizzat genel başkanının ağzından açıklamıştır. Şimdi Erbakan ‘Ben izlemedim filmi ama, izleyenler fotomontaj diyor' diye savunma yapmaya çalıştı. Fotomontaj olup olmadığına teknisyenler karar verir. Ama ya fotomontaj değilse, demek ki o sözlerini savunamıyorsun. O zaman ne yapacaksın? Yenildiğini itiraf mı ediyorsun?

Erbakan'ın Adalet Bakanı bile ‘Bu konuşma RP'yi bağlamaz' diyerek Erbakan'ın konuşmasında suç olduğunu itiraf ediyor. Peki RP'yi kim bağlar? Şevki Yılmaz, Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız bağlamıyor. Şimdi Erbakan da bağlamıyor. Söyleyin de kimin bağladığını bilelim.’’

FAKİRLİĞE CİHAT AÇSAYDIN

Baykal, RP'nin Erbakan'ın bu suçundan kurtulabilmesi için daha önce suç işleyen RP'lilere yapıldığı gibi partiden atılmasını önerdi. RP'ye suçüstü yapıldığını belirten Baykal, Erbakan'a ‘‘Sen kime cihat açıyorsun. Eğer cihat açacaksan iktidardayken fakirliğe, yoksulluğa karşı cihat açsaydın’’ diye seslendi.

Baykal, başka çare olmadığı için bu hükümete güvenoyu verdiklerini belirterek hükümetin uygulamalarından rahatsız olduklarını söyledi. Hükümetin, CHP'nin ‘şikayet testisini doldurduğunu' belirten Baykal, bir nekahat döneminden geçildiğini, ‘yara kabuk bağlamasın' diye kriz çıkarmak istemediklerini söyledi. Baykal, hükümetten biran önce Susurluk konusunu aydınlatmasını isteyerek, bunun Meclis'in şeref konusu olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!