Erbakan RP’lileri uyardı: Sözlerinize dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

Erbakan RP’lileri uyardı: Sözlerinize dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP Lideri Necmettin Erbakan, milletvekillerini, Anayasa Mahkemesi'nin partisiyle ilgili vereceği karar öncesinde dikkatli olmaları konusunda uyardı. Erbakan, dün RP Grup toplantısında milletvekillerine, ‘‘Yanlış yapmayın, söz ve davranışlarınıza dikkat edin’’ dedi. Erbakan, partisinin TBMM'de yürüteceği muhalefet stratejisini de, ‘yumuşak muhalefet’ sözleriyle açıkladı, ‘‘Yumuşak muhalefetimize devam edeceğiz’’ diye konuştu.

ORTAĞIMIZ ÇÜRÜK ÇIKTI

Erbakan, önceki günkü grup toplantısında ise Refahyol Hükümeti'nin düşmesiyle ilgili açıklamada bulunarak, ‘‘Biz kesinlikle ne MGK'nın, ne de Silahlı Kuvvetlerimizin baskısı sonucu iktidardan ayrılmış değiliz. Ortağımız 50 fire vermeseydi, yani çürük ve basiretsiz çıkmasaydı hala iktidara devam ediyor olacaktık’’ dedi. Erbakan bu sözleriyle, özellikle RP tabanında ve İslamcı yayın organlarında öne sürülen ‘‘Refahyol'u asker devirdi’’ iddiasını kesin bir dille tekzip etmiş oldu.

RP'nin önceki günkü grup toplantısında söz alan milletvekilleri, Erbakan'dan, bir yıllık Refahyol iktidarı döneminin doğrusu ve yanlışıyla bir özeleştirisinin yapılmasını da istediler. Milletvekilleri buna gerekçe olarak da, ‘‘Nerede yanlış, nerede doğru yaptığımızın ortaya konması, yeniden iktidara gelmemiz halinde yararlı olacaktır’’ dediler. Ancak Erbakan, milletvekillerinden gelen bu ısrarlı taleplere herhangi bir yanıt vermedi. Daha önce bu konuda, ‘‘3 günlük bir eğitim semineri düzenleyip, her meseleyi enine boyuna konuşuruz’’ diyen Erbakan'ın bu kez suskun kalması dikkat çekti. Erbakan, milletvekillerinden Meclis'e devamsızlık yapmamalarını da isterken, özellikle de RTÜK üyelerinin seçileceği 30 Ekim'de tam kadro Meclis'te bulunmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!