Erbakan: Gizliliği kaldıracağız

Güncelleme Tarihi:

Erbakan: Gizliliği kaldıracağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP Lideri Necmettin Erbakan, Türkiye'nin bugün gizli genelgelerle yönetildiğini savundu ve bu gizlilik örtüsünü kaldırmak için geleceklerini söyledi. RP'li belediyenin açılışları için 35 milletvekiliyle Trabzon'a çıkarma yapan Erbakan, Cumhurbaşkanı'na ve hükümete yüklendi. Hükümetin din eğitimini engellemek için uyumadan çalıştığını öne süren Erbakan, ‘‘Halktan korktukları için zulümlerini gizli yapmaya çalışıyorlar. Gizli tamimlerle devlet yönetmeye çalışıyorlar. Hani bizim rejimimiz açık rejimdi. Geliyoruz, örtülerinizi kaldıracağız, iç yüzünüzü göstereceğiz’’ dedi. Erbakan'ın, yeni hükümetin nasıl kurulduğunu anlatırken, ‘‘Cumhurbaşkanı, ‘ben Meclis çoğunluğunu tanımam' dedi’’ sözleri üzerine, alanı dolduran RP’liler uzun uzun Demirel'i yuhaladılar.

Erbakan, 54'üncü hükümet döneminde attıkları temellerin geçen 6 ay içinde oturduğunu da savunarak, ‘‘Çok yakında tekrar geliyoruz. Yeniden kolları sıvayacağız’’ dedi. Erbakan'ın hukukçu kurmaylarından Trabzon milletvekili Şeref Malkoç da, RP ile ilgili kapatma davasını ima ederek Türkiye'de demokrasi ve hukukun önüne tuzaklar kurulmaya çalışıldığını savundu.

Erbakan, dün Trabzon'da Deliklitaş İpek Yolu Sanayi Sitesi, Ballıca Yolu, Necip Fazıl Kültür Merkezi ve Cemal Kamacı Spor Merkezi'nin açılışlarını yaptı. Bir sokak ile Atapark'ın da temelini attı. RP'li belediye tarafından kendisine hemşehrilik beratı ve kentin altın anahtarı da verilen Erbakan, akşam da ‘‘Anadolu Aslanları’’ diye nitelediği Trabzon'lu işadamlarıyla yemek yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!