En zengin adamı kardeşi çarptı

Güncelleme Tarihi:

En zengin adamı kardeşi çarptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Brunei Sultanı, kardeşi tarafından 8 milyar dolar (2.2 katrilyon lira) dolandırıldı.

Sultanı iflas ettirdi

40 milyar dolarlık müthiş bir servetin sahibi olan Brunei Sultanı Hasan el Bolkiah, prens kardeşinden büyük kazık yedi. Reuter Ajansı'nın haberine göre, şehvet ve sefahat düşkünü olarak bilinen ve haremine kattığı ABD eski güzellerine seks kölesi muamelesi yaptığı gerekçesiyle mahkemeye verilen Prens Jefri, başında bulunduğu Amedeo İnşaat Şirketi'ni tam 16 milyar dolar zarara uğratarak iflasına yol açtı.

Kardeşini işten attı

Yolsuzlukları ayyuka çıkan kardeşine müthiş öfkelenen Sultan, bünyesinde New York Palace Oteli, Londra Dorchester Oteli ile İngiliz Kraliyet Ailesi'ne mücevherat satan Asprey Plc gibi güçlü kuruluşları barındıran Amedeo'nun iflası üzerine karşı harekete geçti. Sultan, kardeşini Brunei'nin denizaşırı mal varlıklarını kontrol eden Brunei Yatırım Dairesi Başkanlığı'ndan da azletti.

Singapur’da kriz

Tüm yetkileri elinden alınınca beş parasız kalan Prens Jefri, hazineyi 8 milyar dolar tokatladı. Çaldığı büyük para ile New York'a kaçan Prens Jefri, Brunei hazinesini krize soktuğu gibi Singapur dolarının tepetaklak düşmesine yol açtı.

Şeriatçı oyunu

Ancak Prens Jefri’nin sözcüleri, Brunei kaynaklı yolsuzluk ve hazineyi dolandırma iddialarını tamammen reddettiler.

Sultanın İranlı ve Libyalı danışmanların yönlendirmesiyle tamamen şeriatçı çevrelerin etkisine girdiğini ileri süren Prens Jefri, Brunei'nin yanlış politikalar nedeniyle hızla Batı'ya kapalı bir ülke durumuna geldiği uyarısında bulundu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!