En uzun orucu o ülke tutacak: 22 saat

Güncelleme Tarihi:

En uzun orucu o ülke tutacak: 22 saat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 07:48

Haftaya Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı boyunca bazı bölgelerde hava sıcaklığı çok yüksek olurken, bazı bölgelerde de oruç süresi uzun olacak. İsveç, Norveç ve İzlanda'nın bazı kentlerinde Müslümanlar bu ramazanda yaklaşık 22 saat oruç tutacak.

Haberin Devamı

tockholm İsveç Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı imsakiyesine göre İsveç'in Kiruna ve Norveç'in Tromso kentleri ile İzlanda'nın başkenti Reykjavik'ta oruç süresinin yaklaşık 22 saati bulacağını, Stockholm, Oslo, Kopenhag ve Helsinki'de ise oruç süresinin 20 saat olacağını söyledi. İmsakiyeye göre, İzlanda'nın kuzeyindeki Reykjavik kentinde yaşayan Müslümanlar ramazan ayının ilk gününde 21 saat 38 dakika ile dünyanın en uzun orucunu tutacakken, Müslümanların en kısa süre oruç tutacağı yer ise 9 saat 7 dakika ile Arjantin'in Ushuaia kenti olacak.

"Diğer Müslüman topluluklar da uyacak"

Karaca, Türkiye dışındaki ülkelerden Müslüman toplulukların da namaz vakitleri, iftar ve sahur vakitlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı İmsakiyesine uyacağını belirterek, şunları kaydetti: “Geçen sene Stockholm'de düzenlenen Avrupa Fetva Meclisi'nin toplantısı sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığının takip ettiği vakit hesaplama usulü, burada yaşayan diğer Müslüman topluluklar tarafından kabul edilmiş ve bundan sonra namaz vakitleri, iftar ve sahur vakitlerinde başkanlığımızın belirlediği namaz vakitlerinin uygulanması kararı alınmıştır. Yaklaşık 134 yerleşim birimi için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan namaz vakitleri ilgili Müslüman topluluklara ulaştırılmıştır. Bizim için son derece sevindirici olan bu gelişmeyi buradaki din kardeşlerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesileyle Rabbimizden diğer konularda da Müslümanların birliğini gerçekleştirmesi için dua ediyorum.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!