En tatlı tehdit

Güncelleme Tarihi:

En tatlı tehdit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir ve alt kademe belediyelerden ortak tavır

Kent parkı olarak düşünülen Antpil, Özelleştirme İdaresi tarafından konut veya ticari alan olarak verilirse, belediyeler taş üstüne taş koydurmayacak

KEPEZ Belediye Başkanı Mehmet Atay, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve Yerel Gündem 21'in grup başkanlarının katıldığı toplantıda Ankara'ya ilk kez tatlı bir tehdit savurdu. Başkan Atay, ‘‘Antpil'i özelleştirmede alan her kim olursa olsun, buraya tek tuğla koyamaz’’ dedi.

TAM DESTEK GELDİ

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, meclisten konut ve ticari alan olarak geçirmeyeceklerini belirterek Atay'a tam destek verdi. Büyükşehir Başkanı Bekir Kumbul, ‘‘üzerimize düşen görevi yapmalıyız’’ dedi. Milletvekilleri de konuyu Ankara'da izleyeceklerini söyledi.

100 BİN İMZA VAR

Atay, Özelleştirme İdaresi'nin Antpil'i yeşil alan olarak hibe etmemesi halinde ihaleye girip burasını uzun vadeli taksitler halinde satın alabileceklerini de açıkladı. 100 bin imzanın toplandığı alan Kepez Belediyesi tarafından kent parkı olarak düzenlenecek. Volkan GÜRAK

Kimler katıldı

Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay'ın organize ettiği toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek katıldı. Başkanların birlik gösterisi yaptığı toplantıda Yerel Gündem 21'in çalışma grupları da görüş belirtti. Antpil'in kent parkı olarak kazandırılması konusunda görüş birliğine varılan toplantıda Antalya milletvekilleri Dr. Nesrin Ünal ve Osman Müderrisoğlu (MHP), Sancar Sayın (DSP), Mehmet Zeki Okudan (FP) yeraldı.

ANAP ve DYP milletvekillerinin katılmadığı toplantıya Devlet Bakanı Tunca Toskay, mazaret bildirdi. DSP milletvekili Mustafa Vural'ın rahatsızlığı ve Metin Şahin'in de Kıbrıs gezisi nedeniyle gelmedi.

ÇALIŞMALAR TAM GAZ: Antpil'in özelleştirme kapsamından çıkarılması için başlatılan kampanya tüm hızıyla sürüyor. Başkanlar Kumbul, Atay, Evcilmen ve Böcek ile milletvekilleri büyük çaba gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!