En sağlıklı bayram

Güncelleme Tarihi:

En sağlıklı bayram
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2003 10:50

İstanbul Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Galatasaray Lisesi önünden Taksim Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü. Lise önünde beyaz önlükleriyle toplanan hekimler, ''Savaşsız, sömürüsüz bir dünya. Herkese eşit ücret, ücretsiz sağlık. Hekimlere geçineceği ücret'' yazılı büyük bir pankart eşliğinde İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Yürüyüş boyunca ''Ä°nsanca çalışma koÅŸulları, insanca geçinecek ücret'', ''Ä°yi ve onurlu hekimlik'', ''Irak'ta savaÅŸa hayır'', ''Nitelikli tıp eÄŸitimi'' yazılı dövizler taşıyan hekimler; ''SavaÅŸa hayır'', ''Hekimler savaÅŸ istemiyor'', ''SavaÅŸa deÄŸil, saÄŸlığa bütçe''ÅŸeklinde sloganlar attı.Â

 

Olası savaÅŸ ve saÄŸlık çalışanlarının kötü çalışma koÅŸullarının düdüklerle ve alkışlarla protesto edildiÄŸi yürüyüşün sonunda, Ä°stanbul Tabip Odası BaÅŸkanı Prof. Dr. Gencay Gürsoy, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koydu.Â

CUMHURBAŞKANI SEZER: GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN SAĞLIKLI TOPLUM

 

CumhurbaÅŸkanı Ahmet Necdet Sezer, saÄŸlık konusunun günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaÅŸamsal öneme sahip olduÄŸunu belirterek, dünyadaki geliÅŸmeler ve bilimsel veriler ışığında uzun verimli saÄŸlık politikaları saptanarak, sistemli biçimde uygulanması gerektiÄŸini belirtti.Â

Haberin Devamı

 

Sezer, ''Tıp Bayramı'' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, mesajında, bireylerin temel haklarından birinin de sağlıklı yaşama hakkı olduğunu vurguladı. Yurttaşlarına yeterli sağlık hizmeti veremeyen ülkelerin gelişmişliğinden söz etmenin olanaklı olmadığını belirten Sezer, ''Çağdaş dünyada ülkelerin yaşamsal öncelikleri arasında olan sağlık, insanların mutlu ve rahat bir yaşam sürmesinin vazgeçilemez koşuludur. Güçlü bir geleceğe, ancak sağlıklı toplumla ulaşılabilir'' dedi.

 

BAÅžBAKAN GÃœL: Ä°SRAF AZALTILACAK

Başbakan Abdullah Gül, sağlık kuruluşlarında israfın azaltılması, bunların belli bir özerk yapı içinde ve çağdaş işletmecilik anlayışına göre yönetilmesinin, hizmette özlenen kaliteyi de beraberinde getireceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Gül, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda,ülkelerin gelişmişlik düzeyini ifadede en önemli göstergelerden birisinin de sağlık hizmetlerinin ulaştığı düzey olduğunu belirtti.

Uzun süredir reform iddiasıyla gündemde olmasına rağmen sağlık hizmetlerinin arzu edilen noktadan uzak olduğunun açık olduğunu, bu sebeple, sağlık sektörünün, hükümetin öncelikli çalışma alanlarının başında geldiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

''Acil Eylem Planı çerçevesinde çalışmaları devam eden Genel Sağlık Sigortası Sistemi'ne bir an önce geçilmesi ve aile hekimliği uygulamasının yaygınlaştırılması ile sağlık hizmetlerinin etkinlik ve ulaşılabilirliğinin arttırılması ilk hedeflerimiz arasındadır.

Haberin Devamı

SaÄŸlık kuruluÅŸlarında israfın azaltılması, bunların belli bir özerk yapı içinde ve çaÄŸdaÅŸ iÅŸletmecilik anlayışına göre yönetilmesi, yeni bütçe kaynaklarının oluÅŸturulması ile daha fazla saÄŸlık personelinin istihdamı, hizmette özlenen kaliteyi de beraberinde getirecektir.Â

ARINÇ: TOPLUM HEKİMLİĞİ KURUMU YERLEŞTİRİLMELİ
       Â
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan TBMM Başkanı Bülent Arınç, sağlıklı hayatın insanların vazgeçemediği temel bir hak, etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin, nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğunu belirtti ve ilk tıp okulunun açıldığı 175 yıl öncesinden bugüne Türkiye'de sağlık alanında çok önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

SAÄžLIK BAKANI: SÄ°STEMÄ°MÄ°Z BEKLENTÄ°LERÄ° KARÅžILAYAMIYOR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının bütün özverili gayretlerine rağmen Türkiye'deki sağlık sisteminin halkın beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, ''Bu temel sorunların farkındayız ve bu sorunları çözmeye kararlıyız'' dedi.

''MECBURÄ° HÄ°ZMET KALKACAK''
   Â
Yarınları da düşünerek politikalar geliştirmeve uygulama azminde olduklarını ifade eden Bakan Akdağ, ''Sağlık çalışanları ve hekimlerle birlikte sağlık hizmeti alan herkes, bu politikalarımızın merkezinde yer alacaktır'' dedi. Hekim ve hasta arasındaki ilişkiyi düzenleyen sistemin iyi çalışması için karşılıklı mecburiyetin dışında, gönüllülüğe dayanan modelleri bulmak, geliştirmek ve uygulamak zorunda olduklarını anlatanAkdağ, bu anlamda halen yürürlükte olan mecburi hizmet uygulamasının kaldırılması için altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

TIP FAKÃœLTELERÄ° ANITKABÄ°R'Ä° ZÄ°YARET ETTÄ°Â

Ankara'daki tıp fakütelerinin dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ettiler.Â

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Tabip Tümgeneral Derviş Şen başkanlığındaki Başkent, Ankara, Gazi ve Hacettepe üniversitelerinin tıp fakültesi dekanları, aslanlı yoldan yürüyerek Anıtkabir'e geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!