En romantik 10 film

Güncelleme Tarihi:

En romantik 10 film
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Sevgililer Günü’’ yaklaşıyor. Tüm dünyada sevenler sevilenler birbirlerine olan duygularını açıklamak için fırsat kollayacaklar. Bu arada sinema dünyasında da aşk filmleri yeniden gündeme geldi. 1997 yılı içinde

çevrilmiş aşk filmleri, sinemalarda gösterime girecek. Amerika'da yayınlanan aylık Glamour Dergisi, son yıllarda çekilen en güzel aşk filmlerini altın Küpid ödülüyle ödüllendirdi.

ALTIN KÜPİD 1988

En ateşli aşk sahnesi

1983 yapımı ‘‘Risky Business’’ filminde, Tom Cruise ile Rebecca De Mornay, Chicago sokaklarında unutulmaz bir yarış yapıyorlar. Filmi izleyenlerin unutamayacakları bir sahne.

En unutulmaz sahne

Campbell Scott, 1992 yapımı Cameron Crowe komedisi ‘‘Singles \ Bekarlar’’ filminde Kyra Sedgwick'in kapısına geliyor ve ‘‘Sizin mahalleden öylesine geçiyordum’’ diyor.

En beğenilen uyumsuz çift

Barbra Streisand ve Robert Redford, 1973 yapımı ‘‘The Way We Were \ Bulunduğumuz Yol’’ filminde, fıstık ezmesi ve peynir kadar birbirine zıt iki oyuncuydu. Zıt kutupların birbirini çektiğini gösteren güzel bir örnek.

En kötü tutku

Glenn Close, 1987 yapımı ‘‘Fatal Attraction \ Tehlikeli İlişkiler’’ filminde, karısını aldatan her erkeğin kanını donduran bir sahnede, Close, Douglas'a tavşan yahnisi hazırlayıp karısını öldürmeye çalıştı.

En romantik aşk şarkısı

Gene Kelly, 1952 yapımı ‘‘Singin' In the Rain \ Yağmur Altında’’ filminde Debbie Reynolds'a aşkını bir şarkıyla açıkladıktan sonra en duygusuz izleyiciler bile sinemadan ‘‘You Are My Lucky Star’’ şarkısını mırıldanarak çıktılar.

Çikoalatanın gücü

19. yüzyılda geçen kostümlü komedi ‘‘Cousin Bette’’de, Paris'li seksi heykeltıraş Aden Young, yeni sevgilisi

Elisabeth Shue'yu bir kutu çikolatayla etkilemeye çalışıyor.

Yeni uyarlama

Dickens'ın ‘‘Büyük ümitler’’ isimli romanından yapılan yeni uyarlamada, Gwyneth Paltrow, ressam Ethan Hawke'a çıplak poz verirken ‘‘Ayakta durmamı mı yoksa oturmamı mı istersin?’’ diye soruyor

Hâlâ etkileyici

Robert Redford, hâlâ karşı cinsi etkileyebiliyor. Nicholas Evans'ın çok satan romanı ‘‘The Horse Whisperer’’dan yapılan uyarlamada kovboy ruhu taşıyan aktör, çok sofistike bir dergi editörüne (Kristin Scott Thomas) bağlanır.

Etkileme sanatı

‘‘Love and Death’’ isimli filmde, yeni dul kalmış bir İngiliz yazarı (John Hurt), çok genç bir sinema yıldızını (Jason Priestley) elde edebilmek için Atlantik'in öbür kıyısına geçiyor.

Bir ömür bağlılık

Seksenli yılları konu alan komedi filmi ‘‘The Wedding Singer’’da, Drew Barrymore, Adam Sandler'in serenadına karşı ilgisiz kalamıyor. ‘‘Benimle yaşlan’’ isimli şarkı şöyle: ‘‘Seni özleyeceğim, öpeceğim, üşüyünce paltomu vereceğim.’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!