En küçük cami 2.500 metrekare olacak

Güncelleme Tarihi:

En küçük cami 2.500 metrekare olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cami ve benzeri dini yapı alanlarına ilişkin planlarda ve yapılacak değişikliklerde, il müftülerinin görüşü alınacak. Bu arada, kişi başına dini yapı alanı en az 0.5 metrekare, en küçük cami alanının büyüklüğü de 2 bin 500 metrekare olarak belirlendi.

Bayındırlık Bakanlığı'nın konuya ilişkin yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelik uyarınca, dini yapılar ile sosyal ve teknik donatı alanlarında, hazırlanacak her ölçekteki imar planlarının yapım ve değişikliklerinde, planlanan belde ve bölgenin şartları ile gelecekteki gereksinimleri gözönünde tutulacak, belirlenen standartlara uyulacak. Yönetmeliğe eklenen bir diğer kural gereği, kişi başına en az 0.5 metrekare dini yapı alanı ayrılacak. Uygulamadaki yönetmeliğe yapılan bir başka eklemeyle, cami alanlarının asgari büyüklüğü de belirlendi. Buna göre, küçük camilerin alanı en az 2 bin 500 metrekare, orta camilerin (semt cami) alanı 5 bin metrekare, büyük merkez camilerin alanı ise 10 bin metrekareden az olamayacak.

Yönetmelikle yerleşim yerlerinde kişi başına ayrılması gereken en az kültürel yapı alanı da yeniden düzenlendi. Daha önceki uygulamada, yerleşim yerinin nüfusuna göre kişi başına 0.3 metrekare ile 3 metrekare arasında değişen asgari kültürel yapı alanı, yeni düzenlemeye göre en az 0.5 metrekare ile 2.5 metrekare arasında olacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!