En karizmatik zenci

Güncelleme Tarihi:

En karizmatik zenci
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 09, 2001 11:42

Hollywood'da zenci aktör denilince belki de Sydney Poitier'den sonra akla gelen ilk isim olan Morgan Freeman, yarın gösterime girecek olan Örümceğin Maskesi (Along Came A Spider) ile sinemalarımıza konuk oluyor. Daha önce gösterilen Kiss The Girls'ün (Kızları Öp) devamı niteliğindeki bu filmde Freeman, son derece zeki bir dedektif, psikolog ve polisiye yazarı Alex Cross'u canlandırıyor.

Haberin Devamı

"Herkes Brad'in ne kadar çekici olduğundan sözediyor. Üzgünüm ama, ben dünyadaki en seksi erkeğin Morgan Freeman olduğunu düşünüyorum..." Bu sözler, bir dönem bebek yüzlü aktör Brad Pitt'in nişanlısı olan Gwyneth Paltrow'a ait. Genç oyuncu Seven (Yedi) filminde birlikte oynadığı Morgan Freeman'dan böylesine etkilenmiş...

Hollywood'da zenci aktör denilince belki de Sydney Poitier'den sonra akla gelen ilk isim olan Morgan Freeman, yarın gösterime girecek olan Örümceğin Maskesi (Along Came A Spider) ile sinemalarımıza konuk oluyor. Daha önce gösterilen Kiss The Girls'ün (Kızları Öp) devamı niteliğindeki bu filmde Freeman, son derece zeki bir dedektif, psikolog ve polisiye yazarını canlandırıyor.

ÖNCE ÇOCUKLAR KEŞFETTİ

Tennessee'de 1 Haziran 1937'de dünyaya gelen Freeman, Los Angeles Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi aldı. Meslek kariyerine, 1968 yılında Broadway'de başladı. Onu ilk keşfeden ise minikler oldu. Freeman, çocuklar için hazırlanan The Electric Compay adlı programda Easy Reader adlı karakteri canlandırdı.

Haberin Devamı

Bu uzun boylu, derin bakışlı ve olgun sesli aktör, daha sonra adım attığı sinemada, genellikle, karakter rolleri üstlendi. Uzun süre hafızalardan silinmeyen portreler çizdi.

Street Smart adlı filmdeki rolüyle 1987 yılında en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar'ına aday gösterilen aktör, bundan iki yıl sonra, 1989'da Jessica Tendy ile birlikte unutulmaz bir performans sergilediÄŸi Miss. Daisy'nin Şöförü (Driving Miss Daisy) ve 1994'te de Tim Robbins ile baÅŸrolü paylaÅŸtığı Esaretin Bedeli (Shawshank Redemption) ile en iyi erkek oyuncu dalında Oscar adayı oldu.Â

Bazen babacan, bazen bilge görünüşlü, ama her zaman soğukkanlı ve derinliği olan karakterleri canlandıran Morgan Freeman, özel yaşamında da bu tarife pek aykırı değil. İlk eşi Jeanette A. Bradshaw'dan ayrılıp, 17 yıl önce Myrna Colley-Lee ile evlenen aktör Alfonso ve Saifoulaye adlı iki oğlu, Deena ve Morgana adlı iki kızıyla mutlu bir yaşam sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!