En iyi kitabı seçecek

Güncelleme Tarihi:

En iyi kitabı seçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 21:56

Edebiyat dünyasının en saygın ödüllerinden biri olan Uluslararası Man Booker Ödülü’nün bu yılki beş jüri üyesi arasında, Türk yazar Elif Batuman da var.

Haberin Devamı

Batuman, jüri üyesi olmasıyla ilgili olarak “Bu benim için büyük bir onur ve ayrıcalık” dedi. 1977 New York doğumlu Batuman, 2010’da yayımlanan ‘The Possessed: Adventures with Russian Books and the People Who Read Them’ kitabıyla birçok ödüle layık görülmüştü. Harvard Üniversitesi’nden mezun olan ve Stanford Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Batuman’ın yanı sıra jüri üyeleri arasında Sir Christopher Ricks, Aminatta Forna, Yiyun Li ve Tim Parks gibi önemli yazarlar bulunuyor.    

Man Booker Uluslararası Edebiyat Ödülü, herhangi bir milletten bir yazara İngilizce kaleme aldığı ya da İngilizce çevirisi yapılmış eserleri dolayısıyla veriliyor. 2005’ten beri verilen ve parasal değeri 60 bin sterlin olan ödülü şimdiye kadar alan yazarlar arasında Kanadalı Alice Munro, Nijeryalı Chinua Achebe, Amerikalı Philip Roth ve Arnavut İsmail Kadare var. 22 Mayıs’ta İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek törenle sahibini bulacak ödülün 10 kişilik aday listesinde şu isimler var: Hindistan’dan UR Ananthamurthy, İsrail’den Aharon Appelfeld, ABD’den Lydia Davis, Pakistan’dan Intizar Husain, Çin’den Yan Lianke, Fransa’dan Marie NDiaye, Kanada’dan Josip Novakovich, ABD’den Marilynne Robinson, Rusya’dan Vladimir Sorokin ve İsviçre’den Peter Stamm.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!