En iyi 30 fotoğrafçı İstanbul’u görüntüledi

Güncelleme Tarihi:

En iyi 30 fotoğrafçı İstanbul’u görüntüledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Üye sayısı 70 bini aşan, her hafta 40 bin fotoğraf eklenen dünyanın önde gelen fotoğraf ve multimedya veri bankası Istockphoto’nun, en başarılı 30 fotoğrafçısı dört gün için geldikleri İstanbul’da seminer ve sokak fotoğraf çalışması düzenledi.

Haberin Devamı

Altı Türk sanatçının da katıldığı workshop sonunda, en iyi 10 İstanbul fotoğrafı seçildi. Çalışma süresince Istockphoto’nun internet sitesi özel İstanbul tasarımıyla güncellenirken, katılımcılar pazar akşamı düzenlenen partiyle İstanbul’a veda etti.

Daha önce Seattle, Marsilya, Berlin, Buenos Aires ve Calgary’de yapılan etkinliğin İstanbul ayağı için www.istockalypse.com adresinde bir internet sitesi açıldı. Etkinlik boyunca 14 farklı ülkeden gelen fotoğrafçılar İstanbul’un semtlerinde, ‘inanç’, ‘sanayi’, ‘hızla değişen toplumda eski ve yeni’ ile ‘kültür ve günlük yaşam’ temaları doğrultusunda fotoğraf çekti. Etkinliğe Türkiye’den de Emre Ogan, Kutay Tanır, Özgür Donmaz, Niko Guido, Mehmet Salih Güler ve Serdar Yağcı katıldı. Fotoğrafçılar daha çok kentin tarihi dokusunu oluşturan camiler ve saraylar ile kentin modern yüzünü yansıtan iş kuleleri, müzeler ve tiyatro binalarını görüntüledi.

Etkinliğin Operasyondan Sorumlu Müdürü Kelly Thompson, “Katılmak isteyenlerin başvurularını değerlendirirken 2 önemli kriterimiz vardı. İlki gelecek vaat edenler, ikincisi de temeli güçlü olanlar. Ama yüzde 60 oranında kabul ettiğimizi söyleyebilirim. Burada editoryal fotoğrafçılık üzerine yeni bir başlangıç yaptık. Talep artıyor biz de teşvik ediyoruz. 1 dolar gibi düşük fiyatla insanları fotoğrafla tanıştırdık. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Saura’nın Fados’u Cemal Reşit Rey’de

ÜNLÜ İspanyol yönetmen Carlos Saura’nın Fado geleneğini sinemaya taşıdığı filmi Fados’tan bir bölüm, Fado Evi adıyla filmdeki şarkıcı ve müzisyenler tarafından bu akşam İstanbul’da sahnelenecek. Portekiz’in aşk ve ayrılık şarkıları olan Fado’lar, Ricardo Ribeiro ve Vicente do Camara gibi Portekiz’in önemli sanatçıları tarafından seslendirilecek. Fado Evi, bu akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda saat 20.00’de izlenebilir. Biletler 32.5-36 TL.

GÜNÜN AJANDASI

Ortaçgil şarkıları

Tarzını her zaman korumayı başaran ünlü sanatçı Bülent Ortaçgil, bu akşam memleketi Ankara’da konser verecek. İf Performance Hall’de gece 12’de başlayacak konserin biletleri 20 TL.

İki ustanın dansı

Haberin Devamı

Geçen yıl dans performanslarıyla çok konuşulan, Nevra Serezli ve Cihan Ünal’ın yer aldığı “Altı Haftada Altı Dans Dersi” bu sezon da devam ediyor. Yalnızlığını dansla doldurmak için dans dersi almaya başlayan bir kadınla, dans hocası arasındaki enteresan ilişkiyi anlatan oyun, her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günü İstanbul Profilo Kültür Merkezi’nde. Tel: 0212 216 40 70.

Karadeniz kareleri

Geçen yıl Ankara Fotoğrafa Saygı Derneği tarafından 2008 yılının en iyi fotoğraf sanatçısı seçilen Levent Yavuz, İzmir Patikatrek Doğa Sporları Salonu’nda fotoğraf sergisi açtı. “Karadenizli Fotoğraflar” adı altında açtığı sergide, Karadeniz bölgesinde çektiği insan, mekân ve doğa fotoğraflarından oluşan 40 eseri var.

Kenan Işık’la sohbet

Haberin Devamı

Fatih Üniversitesi’nin bünyesindeki Tiyatro Fatih, “Ahşap Sahne Sohbetleri” söyleşileri kapsamında her ay ünlü bir tiyatrocuyu konuk etmeye devam ediyor. Bu ayın konuğu tiyatro oyuncusu Kenan Işık. Söyleşi bugün İstanbul Fatih Üniversitesi D Blok Konferans Salonu’nda. Tel: 0212 866 33 00.

Altılı Nardis Jazz’da

Türk cazının Avrupa’daki ilk öncülerinden trompetçi Muvaffak (Maffy) Falay, bu akşam altılısıyla İstanbul’daki Nardis Caz Kulübü’nde konser veriyor. Ünlü trompetçi Dizzy Gillespie’nin 1956’daki karşılaşmalarında “Miles Davis’le boy ölçüşebilir” dediği Falay 79 yaşında ve İsveç’te yaşıyor. Galata’daki konser saat 21.30’da başlayacak. Tel: 0212 244 63 27

Zihni Sinir ve Projeleri

Haberin Devamı

Çılgın mucit İrfan Sayar bu akşam Beyoğlu’nda saat 19.00’da, ‘Zihni Sinir’ serüvenini ve yeni projelerini anlatacak. Etkinlik İstanbul’un yeni galerisi Bir Nokta’da.
? Tel: 0212 244 91 80

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!