En İyi 10 iPad uygulaması

Güncelleme Tarihi:

En İyi 10 iPad uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 00:00

Teknolojinin yıldızı iPad, yeni sürümleri, uygulamaları, şikayet edilen özellikleriyle hep gündemde. Kullananların hayatında büyük yeri olan iPad’e her gün yepyeni uygulamalar ekleniyor. Peki, bunca uygulama arasında en çok kullanılan, en çok beğenilen, ihtiyaç duyulanlar hangileri? Jüri üyelerinin ortak olarak karar verdikleri tek uygulama Instagram oldu ve birinci seçildi

Haberin Devamı

1) Instagram
2) Garage Band
3) Lezzet: Yemek Tarifleri
4) iBooks
5) SoundHound
6) Sketchbook Pro
7) Wunderradio
8) Fruit Ninja
9) İBB Cep Trafik
10) Weather HD

Fotoğraflarınızı herkes görsün
INSTAGRAM
Instagram bir fotoğraf paylaşma uygulaması. 50 milyonu geçen kullanıcısıyla her gün büyümeye devam ediyor. Uygulamayla fotoğraflar hızlı ve eğlenceli bir şekilde paylaşılabiliyor. Çekilen fotoğraflar içerisindeki hazır filtreleme yöntemleriyle düzenlenebiliyor ve sonra istenilen bir sosyal ağ üzerinden kolayca paylaşabiliyor. Fotoğrafları eskitmeyi veya renkleriyle oynamayı sağlıyor. Ücretsiz.

Bakmadan yola çıkılmaz
İBB CEP TRAFİK
İnternet bağlantısı sayesinde kullanılabilen uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iPad’e uyarlanan bir hizmeti. İBB Cep Trafik uygulamasıyla anlık trafik durum bilgisine, trafik kameraları ve yoğunluk haritasıyla anında ulaşılabiliyor. Ücretsiz.

Haberin Devamı

Kendi müziğini kendin yarat
GARAGE BAND
Gitar, davul, klavye, viyolonsel gibi aletleri çalarak kendi müziğini yaratmak isteyenler için ideal bir uygulama. Hazırlanan müziği kırpıp, istenilen şekle getirilmesini de sağlıyor. Jam session uygulamasıyla birçok aygıt birbirine bağlanıp farklı müzikler yaratılıp lider bir aygıtta toplanabiliyor. App Store’da 4.99 dolar.

Değişik tatlar için
LEZZET: YEMEK TARİFLERİ
Yemek dergisi Lezzet’in iPad uygulamasında yüzlerce yemek tarifi bulunuyor, bazı tarifler videolarla destekleniyor. Diyet yemeklerinden dünya mutfağından seçkilere uzanan tatlara sürekli yenileri ekleniyor. Beğenilen tarifler favoriler listesine eklenebiliyor. Gelişmiş ‘Alışveriş Listesi’ işleviyse, seçilen tariflerin malzemelerini listeleyerek, alışveriş sırasında yardımcı oluyor. Ücretsiz.

Kitap okumanın modern yolu
iBOOKS
iPad’in en çok tercih edilen uygulamalarından biri olan iBooks kitap okumak ve indirmek için kullanılıyor. iBook’dan çok satanlardan veya klasiklerden kitap indirilebiliyor. Kişisel koleksiyonlar oluşturulabiliyor, ekran parlaklığı, yazı tipi ve boyutu istenilen şekilde ayarlanabiliyor. Beyaz veya sepya renkli sayfalarda okunabiliyor, gece moduyla kolaylık sağlıyor. Ücretsiz.

Haberin Devamı

Hatırlanmayan şarkılar itinayla bulunur
SOUNDHOUND
SoundHound uygulamasının özelliği, programa dinletilen bir müziğin hangi şarkıya ait olduğunu bulması ardından sözlerini ve şarkıyı arşivinden bulup ekrana getirmesi. Ayrıca dinletilen şarkının sözlerini dinlenilen yeri saptayıp ona göre gösteriyor. Bir diğer özelliğiyse melodisi ya da sözleri akılda kalan ama ne olduğu hatırlanamayan şarkıları bulabiliyor. Bunun için şarkıyı söylemek veya şarkıyı mırıldanmak yeterli. 6.99 dolar.

Çizim uzmanı
SKETCHBOOK PRO
Boya ve çizim uygulaması olan Sketchbook Pro çizim ve tasarım yapmaya olanak sunuyor. Programda katman katman çalışma imkânı, farklı fırça ve çizim teknikleri yer alıyor. Tam ekran çalışma alanı, kalem, keçeli kalem ve doğal ortam dahil olmak üzere en az 60 fırça ayarıyla illüstrasyon çizimlerine de yarıyor. 4.99 dolar.

Haberin Devamı

Bütün radyo istasyonları burada
WUNDERRADIO
Online radyo kullanımı, kolay ara yüzü çevrimiçi radyo istasyonu arama seçenekleriyle dikkat çekiyor. Dünyadaki radyolara ulaşma imkânı sağlayan uygulamada favori radyo istasyonları sıralanabiliyor ve kıtasal, ülkesel ve şehir bazlı istasyon aramaları yapılıyor. Ayrıca GPSdesteği ile bulunulan konumda yayın yapan kanallar da listeleniyor. Uygulamadan çıkılsa bile istenirse arka planda yayın devam ediyor. 3.99 dolar.

Meyveleri doğrarken eğlenin
FRUIT NINJA
Fruit Ninja, kullananı bir Ninja olarak konumlandıran ve meyveleri hızlı bir şekilde kesmesini hedef gösteren bir oyun. Ninja ustasının verdiği talimatlara göre hareket etmek ve onun kesme dediği nesneleri de kesinlikle kesmemek gerek. Dünya üzerinde çok fazla hayranı bulunan oyunda karpuz, armut, kivi, şeftali, elma, çilek, muz, portakal, elma, limon, ananas gibi meyveler var. Bazı versiyonları ücretsiz bazıları ise 0.99 $’dan başlıyor.

Haberin Devamı

Görüntülü hava durumu
WEATHER HD
Hava durumu uygulaması olan Weather HD görselleri ve kullanılabilirliğiyle öne çıkıyor. Hava durumu, uygun bir görüntüyle eşleştirilip, kaliteli videolarla sunuluyor. Uygulama içerisinden eklenilen şehirlerin hava durumu, gün içerisinde saatlik ya da haftalık tahminler görülebiliyor. En yüksek ve en düşük sıcaklıklar, nem oranı, rüzgâr gibi çok daha detaylı bilgileri almak da mümkün. 0.99 dolar.

Jüriler

Şahin Ekşioğlu - Popular Science Gen. Yay. Yön.
Erdal Kaplanseren - PCnet Yayın Yön.
Hande Yener – Şarkıcı
İsmail Hakkı Polat - Kadir Has Üni. Yeni Medya Böl. Öğr. Gör.
Erdil Yaşaroğlu – Karikatürist
Öykü Gürman –Şarkıcı
Samsun Demir – Prodüktör
Aykut Gürel- Müzisyen
Elif Dağdeviren - ED.GE Content Consultancy & Filmmaking
Selma Semiz - İletişimci

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!