En eski buluntu Altınşehir'de

Güncelleme Tarihi:

En eski buluntu Altınşehirde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Arkeoloji ve Sanat Yayınları ile Fujifilm Fotoğrafevi tarafından düzenlenen ‘‘Tarih Öncesi Yerleşim Yerleri’’ seminerinde Halkalı Altınşehir'deki Türkiye'nin en eski buluntu yeri anlatıldı.

‘‘Tarih Öncesi Yerleşim Yerleri’’ seminerinde 1986'da Halkalı Altınşehir'deki Yarımburgaz Mağarası'nda öğrencileriyle yaptığı kazı çalışmasını dia gösterisiyle sunan Prof. Dr. Mehmet Özdoğan birçok İstanbullu’nun Türkiye'nin en eski buluntu yerini bilmediklerini söyledi.

Gösteriler aracılığıyla izleyicilere akademik bilginin dışında ‘‘tarih tahribatına’’ ilişkin bilgiler de verdiklerini söyleyen Özdoğan ‘‘Tarih öncesi insanlara ait yerleşim ve kemik kalıntılarıyla, İstanbul'un iklimine ışık tutabilecek toprak katmanlarına ulaşmıştık. Ayrıca bu mağara, İstanbul'un ve Türkiye'nin en eski buluntu yeri. Ancak birçok İstanbullu bu mağarayı bilmiyor. Üstelik İSKİ mağaranın üstüne bir bina yaptı. Gecekondular da mağarayı büyük ölçüde tahrip etti. Bunları insanlara anlatmak gerekiyor’’ dedi.

İlki geçen yıl düzenlenen ve özellikle arkeoloji fotoğrafçılığı üzerinde yoğunlaşan ve Fujifilm Fotoğrafevi'nde gerçekleştirilen seminer programı bu yıl arkeoloji üzerinde uzmanlaşmış akademisyenlere ağırlık veriyor.

Çarşamba günleri 19.30-21.30 arasında gerçekleştirilen seminerlerde konuşmacılar önce dia gösterisi eşliğinde uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgi veriyor, daha sonra da soruları yanıtlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!