En çok çocuklar eğlendi

Güncelleme Tarihi:

En çok çocuklar eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet İstanbul'un sponsorları arasında yeraldığı 12'nci Galata Şenliği çeşitli etkinliklere tanık oldu. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen sürdürülen etkinlerde bazı programlar iptal oldu, ama Galata'nın çocukları gönüllerince eğlendi.

Şenlik kapsamında düzenlenen Cevat Çapan'ın ‘‘Erzincan'dan Kemah'tan Galata'ya’ başlıklı sohbeti de Galata Kulesi'nin karşısındaki binada bulunan Kardere Köy Kalkındırma Derneği'nde gerçekleşti. Çapan'ın Erzincan ve Kemah hatıralarını anlattığı sırada salona giren ve konuşmacının masasına çıkan ‘kara kedi’ dinleyicilerin odak noktasını oluşturdu. Erzincanlılar'ın ve Kemahlılar'ın Aşık Veysel'in deyimiyle ‘gittikleri yerleri şenleten insanlar’ olduklarını belirten Cevat Çapan, şunları söyledi:

‘‘Büyük şehirlerde kurtlar kanunu geçerli. Buralarda insanlar, önce ayakta durmaya çalışıyor, sonra da zengin olma ve tüketim hırslarıyla yaşıyor. Ama geldikleri yerlerin özelliklerini büyük şehirlere getirebilen insanlar, bu güzellikleri gelecek kuşaklara da aktarıyorlar.’’

Şenlik kapsamında düzenlenen törenle, İstanbul'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarından Türkiye Felsefe Kurumu'nun düzenlediği ‘Felsefe ve İnsan Hakları’ kursunu bitiren 61 çocuğa sertifikaları verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kahraman Eroğlu, kursun çocuklar üzerinde çok etkili olduğunu belirterek, ‘‘Okul başarıları yükseldi. Kitap okumayı hiç sevmeyenlerin elinden kitap düşmez oldu. Sinemaya, tiyatroya ilgi başladı. Çocuklarımızın kendilerine güvenleri arttı’’ dedi. Felsefe ve İnsan Hakları Kursu'nun önümüzdeki dönemlerde daha da yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Şenlik kapsamında bir konser veren rock grubu Replikas'ın üyeleri ve izleyenler, saat 22.00'de ellerindeki mumlarla birlikte Galata Kulesi'nden Perşembe Pazarı'na kadar yürüdüler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!