En batıdan en doğuya donuyoruz

Güncelleme Tarihi:

En batıdan en doğuya donuyoruz
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 06, 2016 10:03

Kar yağışı yurdu etkisi altına aldı. Başkent beyaza bürünürken, batıda İzmir'de kar yağdı, doğuda Ağrı -22 dereceyi gördü.

Haberin Devamı

ANKARA

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.
Kar yağışı özellikle şehrin yüksek semtlerinde etkili olurken, trafikte yer yer olumsuzluklar yaşandı. Bazı Ankaralılar ise çocuklarıyla kar topu oynayarak, karın zevkini çıkardı.

En batıdan en doğuya donuyoruz
Kent genelinde etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde trafikte sıkıntılara yol açtı.

En batıdan en doğuya donuyoruz
Ana arterlerde önemli bir aksama yaşanmazken, Çankaya başta olmak üzere yüksek bölgelerde ara sokaklara giren araçlar zor anlar yaşadı. Araçları kayan bazı sürücüler, yol kenarına park edip yola yaya olarak devam etti. Kara saplanan ve ilerlemekte zorlanan araçlar ise çekici yardımıyla kurtarıldı.

Haberin Devamı

En batıdan en doğuya donuyoruz

Öte yandan, Mevlana Bulvarı'nda kayganlaşan yol nedeniyle freni tutmayan bir kamyonet, kar küreme çalışması yapan Ankara Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele aracına arkadan çarptı. Araçlarda maddi hasar meydana gelirken kazada yaralanan olmadı.

En batıdan en doğuya donuyoruz

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ekipleri, kar yağışının devam ettiği bölgelerde tuzlama ve küreme çalışmalarını sürdürüyor.

En batıdan en doğuya donuyoruz

Son iki gündür güneşli havanın etkili olduğu Adana’da bugün hava sıcaklığı 10 derece düşerek yerini sağanak yağışa bıraktı. Yağmura yakalanan bazı vatandaşların plaj şemsiyesi ile yağmurdan korunduğu görüldü.

Haberin Devamı

Ä°STANBUL

İstanbul'da gece boyunca sağanak yağmur ve şiddetli lodos etkili oldu. Özellikle Anadolu Yakası'nda çok sayıda iş yeri de lodos nedeniyle zarar gördü. Altunizade'de bulunan bir oto galeriye park edilen yaklaşık 1 milyon lira değerindeki Ferrari marka otomobil de lodostan nasibini aldı. İş yeri tabelası Ferrari'nin üzerine düştü. Otomobilin ön kısmında hasar oluştu.

En batıdan en doğuya donuyoruz

Ä°ZMÄ°R

İzmir'de sabaha karşı yağan kar, yüksek kesimlerde zemini kapladı.
Dünden bu yana etkili olan sağanak, sabaha karşı havanın soğumasıyla yerini sulu kara bıraktı.

En batıdan en doğuya donuyoruz

Kentin yüksek kesimlerde kara dönüşen yağış, zemini beyazla kapladı. Kar yağışı özellikle Bayraklı, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Haberin Devamı

En batıdan en doğuya donuyoruz

Ä°ZMÄ°R'DE DENÄ°Z SEFERLERÄ° Ä°PTAL

İzmir Körfezi'nde deniz yoluyla yolcu ve araç taşımacılığını İzmir Büyükşehir Belediyesi adına yürüten İZDENİZ'den yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle tüm arabalı ve yolcu seferlerinin, geçici süreyle iptal olduğu belirtildi.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre İzmir Körfezi'nde kuzey yönden esen rüzgarın hızı, saatte 30 kilometre civarında seyrediyor.


 

 

BOLU DAÄžI

Gece başlayan ve aralıksız devam eden yağış, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili olurken, D-100 karayolunun ise Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor.

Haberin Devamı

En batıdan en doğuya donuyoruz
Görüş mesafesinin zaman zaman 30 metreye düştüğü Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde sürücüler trafikte yavaş ilerlemek zorunda kalıyorlar. Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

En batıdan en doğuya donuyoruz

ABANT

Bolu’da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı sonrasında tatil merkezi Abant Tabiat Parkı’na giden onlarca tatilci yolda kaldı. Onlarca tatilci Abant’a kar nedeniyle gidemeyerek geri döndüler. Bazı tatilciler lastiklerine zincir takarak Abant’a gittiler. 

Haberin Devamı

En batıdan en doğuya donuyoruz

AÄžRI -22

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Sıcaklıklarda önemli bir değişikliğin ön görülmediği bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı'da sıfırın altında 22, Kars'ta sıfırın altında 18, Ardahan'da sıfırın altında 11, Erzurum ve Iğdır'da sıfırın altında 4 ve Erzincan'da ise 1 derece olarak ölçüldü.

En yüksek hava sıcaklığının ise Iğdır'da 6, Erzurum ve Erzincan'da 3, Kars'ta sıfırın altında 1, Ağrı'da sıfırın altında 4 ve Ardahan'da ise sıfırın altında 2 derece şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kar kanlığı, Erzurum Palandöken Dağı'nda 158, Erzurum Konaklı'da 150, Sarıkamış Bayraktepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da da 104 santimetre olduğu kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi ile bölge genelinde rüzgarın öğlen saatlerinden itibaren güney yönlerden orta kuvvete esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

En batıdan en doğuya donuyoruz

Edirne'de sokak hayvanlarına kaloriferle sıcak barınma ortamı sağlanıyor. Sokaklardan toplanan sahipsiz yaklaşık 400 köpek ve 35 kedinin bakıldığı Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı, hayvanların soğuktan etkilenmemesi için kaloriferle modern şekilde ısıtılıyor. Sokak hayvanlarına sıcak bir ortamın sağlandığı barınma evinde, veterinerlik hizmetleri de sunuluyor. 

32 YERLEŞİM YERİNE ULAŞIM YOK

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise il genelinde 6 mahallede ulaşımın sağlanamadığı, kapalı yolların bugün gerçekleştirilecek çalışmayla açılacağı belirtildi.
Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aydoğdu, kentte kapalı 6 köy yolunun en kısa sürede açılacağını ifade etti.
Muş'ta da tipi nedeniyle kapanan 20 köy yolunun açılması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

En batıdan en doğuya donuyoruz

Ardahan'da soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Gündüz bile sıfırın altına düşen soğuk hava, kentte özellikle açık alanda çalışanların iş performansında yüzde ellilere varan düşüşe neden oluyor. Oto yıkamacıları bunun başında geliyor. Yıkamacıların, arabaları yıkamak için kullandıkları suyun yere temasıyla donması bir oluyor. Özellikle suyun gider bölümünde oluşan buz ise, hilti ile kırılabiliyor. Çalışanlar, ısınmak için istasyonda soba yakmak zorunda kalıyor.

TEKÄ°RDAÄž

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Tekirdağ'ın Malkara ilçesine bağlı İshakça yolunda 12 araç mahsur kaldı. Yardıma giden kepçenin kara saplanması üzerine, bu kez greyder devreye girerek, Malkara Belediyesi ve jandarma ekipleri tarafından zor durumda kalan vatandaşlar kurtarıldı.

En batıdan en doğuya donuyoruz

KIRKLARELÄ°

Kırklareli'de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kentteki kar kalınlığı, Bulgaristan'a açılan Dereköy Gümrük Kapısı'nda 15, Kofçaz'da 25, Demirköy'ün bazı kesimlerinde 55 santimetreye ulaştı.

En batıdan en doğuya donuyoruz
Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, yoğun kar sebebiyle ulaşıma kapanan 62 köy yolunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.  Eser, ekiplerce aralıksız yürütülen çalışmaların tipi nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü ifade etti.

En batıdan en doğuya donuyoruz

Abant

BODRUM

MuÄŸla'nın Bodrum Ä°lçesi'nde etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkilemeye baÅŸladı.  Â

En batıdan en doğuya donuyoruz

Bodrum’da saatte 70 km hıza kadar yükselen şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar ve esnaf zor anlar yaşadı. Fırtınanın etkisiyle Bodrum - Kos Adası feribot seferleri iptal edildi. Belediye ise ilçeye anonslar yaparak vatandaşların dikkatli olması için uyarıda bulundu.

En batıdan en doğuya donuyoruz
Gündoğan sahilinde ise dalgaların boyu 2 metreye kadar yükseldi. Uluslararası suda giden birçok kuru yük gemisi ise Bodrum koylarına sığındı.  Meteorolojiden edinilen bilgiye göre, fırtına akşam saatlerine kadar etkili olacak.

En batıdan en doğuya donuyoruz

KUŞADASI’NDA YATLARIN DENİZE AÇILMASI YASAKLANDI 

Kuşadası’nda dün akşamdan itibaren etkisini arttıran şiddetli fırtına ve lodos günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Marina girişinde demirli bulunan bir gezi teknesinin batmasının ardından, balıkçı tekneleri ve yatların denize açılması yasaklandı.  

En batıdan en doğuya donuyoruz

KOCAELÄ°

Kocaeli’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, Marmara Bölgesi’nin doğusunda ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde kuvvetli kar yağışlarının uyarısının ardından, dün gece geç saatlerde Kocaeli’de beklenen kar yağışı başladı. Kentin yüksek kesimlerinde başlayan yağış sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Yüksek kesimlerde kar yağışı olarak başlayan yağış kent merkezinde ise yağmur olarak devam ediyor.

En batıdan en doğuya donuyoruz

VAN

Van'ın Muradiye ilçesinde vatandaşlar, hayvanlarını soğuktan korumak için kardan duvar ördü.
Mahalleliler, karla çevreledikleri alanda besledikleri koyunları, yırtıcı hayvanlardan korumak için de sürekli nöbet tutuyor.
Hayvanlarını soğuktan korumak için farklı yöntemler denediklerini ifade eden mahalle sakinlerinden Abdulhalik Polat, "Kar kütlelerinden duvar örerek hayvanlarımızı kuru soğuktan koruyoruz. Günde iki kez hayvanlarımızı bu alana çıkarıp yemledikten sonra tekrar ağıla alıyoruz. Kızakla getirdiğimiz otları burada hayvanlarımıza veriyoruz. Yoksa bu soğuklara dayanamaz ve telef olurlar" dedi.

En batıdan en doğuya donuyoruz

ULUDAÄž

Özellikle hafta sonları günübirlikçilerin akın ettiği zirvede kar yağışı yüzleri güldürdü. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ’daki kar kalınlığı 1,5 metreye yükseldi.

Hava sıcaklığının eksi 8 derece ölçüldüğü zirvede, kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

En batıdan en doğuya donuyoruz
BURSA’DA KAR YOK

Uludağ’ın eteklerini beyaza bürüyen kar yağışı Bursa şehir merkezine uğramadı. Bursa’da gün içerisinde aralıklarla karla karışık yağmur bekleniyor. Yağmurun akşam saatlerinden itibaren şehri terk edeceği, 10 Şubat Çarşamba gününe kadar yağış beklenmediği bildirildi.

ZONGULDAK

ZONGULDAK’ın yüksek kesimlerinde kar, şehir merkezinde ise yağmur etkili oldu. Dün akşamdan itibaren metrekareye 10 kilogram yağış düştü. Yağmurla birlikte şiddetli rüzgar da etkili oldu. Saatteki hızı yer yer 30 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Zonguldak Limanı’nda kayalıklara çarparak yükselen dalgaların boyu 6-7 metreyi buldu. Dalgalar, zaman zaman mendireği aşarak liman içine kadar girdi. Limanda bekleyen balıkçı tekneleri de denize açılamadı.

En batıdan en doğuya donuyoruz
AMASRA

BARTIN’ın Amasra İlçesi’nde sağanak yağmurla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 40 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Amasra Limanı’nda dev dalgalar oluştu. Dalgakıranlara çarparak yükselen dalgaların boyu yer yer 7-8 metreyi buldu. Mendireği aşan dalgalar liman içine kadar ulaştı. 

KÃœTAHYA

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde etkili olan ve yükseklerde kalınlığı yer yer 50 santimetreye ulaşan kar yağışı, ilçe merkezi ve köylerinde kartpostallık görüntülerin oluşmasına neden oldu. 

En batıdan en doğuya donuyoruz


 

BAKMADAN GEÇME!