En akıllı yazı tahtası

Güncelleme Tarihi:

En akıllı yazı tahtası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

Neydi o bir zamanlar öğretmenlerin tahtaya harita çizmeye çalışmaları, boşa zaman kayıpları. Belki de bu yüzden, CeBIT Eurasia Bilişim fuarında gördüğüm eğitici ürünlerden en ilgimi çekeni Akıllı yazı tahtası oldu.

Haberin Devamı

Bu tahta sayesinde bilgisayar ve projeksiyon bağlantısıyla önceden hazırlanmış sunumlar, grafikler, periyodik tablolar, haritalar tahtaya yansıtılarak ders yapılabiliyor. Üstelik tahtanın orta kısmına sunum yansıtılırken, yan kanatlarına ayrıca yazı yazılabiliyor. Elektronik yazı kalemi aynı zamanda fare görevi görüyor.

Akıllı yazı tahtası üzerine yazılan ve görüntülenen herşey, dünyanın herhangi bir yerindeki bilgisayar ekranından da görüntülenebiliyor. Tabi bunun için özel bir programın yüklenmiş olması şart. Bir de şifre sahibi kişiler yazı tahtası olmaksızın başka mekanlardaki derslere canlı olarak katılıp müdahale edebiliyorlar. Tahtaya yazılan tüm ders notları arşivlenip İnternet üzerinden de yayınlanabiliyor. Yani derse katılamayan bir öğrenci, dersi bilgisayarına indirerek evinden de takip edebilir.

Akıllı yazı tahtası alan okullara Akıllı Öğretmen seti de veriliyor. Bu set içerisinde dünya haritası, fizik ve kimya derslerinde kullanılan standart grafikler hazır bir paket halinde sunuluyor.

Adres: www.ee.com.tr

Haberin Devamı

Maceraya var mısın

Heyecanlı yolculuklar, en ilginç hayvanlar, şaşırtıcı manzaralarla dolu bir heyecan yaşamak ister misiniz? Boyut yayıncılığın hazırladığı Büyük Macera DVD seti, çocukların dünyayı kavramalarını, büyüklerinse içlerindeki çocuğu tekrar uyandırmalarını sağlıyor.

Bunu nasıl mı yapıyor? Macera setinde yer alan DVD’lerle bir uzay gemisi içinde astronotlarla uzaya çıkabilir, aylarca denizaltında yaşamanın ne demek olduğunu anlayabilir, 22 katlı bir binanın nasıl yıkıldığını izleyebilir veya bir evin elektrik-su sisteminden ısıtmasına kadar nasıl inşa edildiğini görebilirsiniz. Macera setinde yer alan 15 DVD ile birbirinden farklı tecrübe ve heyecanlar sizi bekliyor. DVD’leri tek tek temin etmeniz de mümkün.

www.boyut.com.tr

Çocuklara ekran başında bol eğlence

Kim istemez ki hem çocuğu yanında olsun, hem enerjisini harcasın, hem de bir şeyler öğrensin. Smart Cycle ile çocuğunuza bütün bunları aynı anda yaptırabilirsiniz. Bu cihaz şık bir bisikletten ibaret. Bununla birlikte gelen televizyon oyunu 3-6 yaş arası çocuklar için hazırlanmış.

Çocuklar çevirdikleri bisiklet pedallarıyla hem enerjilerini harcamış oluyor, hem de öğreniyorlar. Farklı hafıza kartları sayesinde farklı yol alternatifleri ve oyunlarla çocukların ufku genişliyor. Bisiklet üzerinde yer alan butonla yaşa göre seviye ayarı da yapılabiliyor.

Ayrıca çocuğunuzun boyuna göre koltuk seviyesi de ayarlanabiliyor. Ürünü Türkiye’den sipariş etmek de mümkün.

Adres: tinyurl.com/2lae2x

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!