Emniyet’i bombalama şifresi: Kuvvet macunu

Güncelleme Tarihi:

Emniyet’i bombalama şifresi: Kuvvet macunu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 20:42

15 Temmuz’da Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün F-16 uçaklarıyla bombalanmasına ilişkin talebin, yarbay Ejder Yıldırım’ın ‘kuvvet macunu’ şeklindeki mesajı üzerine yapıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4. Kolordu Komutanlığı, 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve bağlı birliklerde görevli 268 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. İddianameye göre 11 Temmuz’da kurmay albay Bilal Akyüz ile tuğgeneral Ali Kalyoncu’nun da aralarında olduğu şüpheliler Altınpark’ta bir evde toplandı. Toplantıda “Yönetime el koyacağız” şeklinde konuşmalar yapıldı, görevlendirmelerde bulunuldu. 15 Temmuz’da şüphelilerin saat 18.54’te ‘Türkiyem’ isimli bir WhatsApp grubundan haberleştikleri belirtildi. Şüpheli Ejder Yıldırım’ın gerek telefon bağlantısı gerekse ‘Türkiyem’ isimli WhatsApp grubuna attığı ‘emniyet hv’, ‘kuvvet macunu’, ‘hava’ ve ‘ds’ şeklindeki mesajlarla hava saldırısı talebinde bulunduğu ve kısa bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün F-16 savaş uçaklarıyla vurulduğu anlatıldı. İddianamede, saldırıda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün de FETÖ operasyonları ile özdeşleştirildiği için hedef alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

‘HALKI EZİN’ TALİMATI

İddianamede şüphelilerden Ali Kalyoncu’nun “Halkı ve araçları ezin geçin, size verilen görev yerlerine gidin” yönünde emir verdiği belirtildi. Müşteki olarak ifadesi alınan polisler de bir rütbelinin “Canlı polis istemiyorum” diye bağırdığını iddia etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!